GAZİLERDEN BAŞKA HERKES VARDI

GAZİLERDEN BAŞKA HERKES VARDI

Bozüyük’te 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle düzenlenen anma programı ve belediye tarafından organize edilen gaziler ve şehit ailelerine yönelik öğlen...

A+A-

Bozüyük’te 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle düzenlenen anma programı ve belediye tarafından organize edilen gaziler ve şehit ailelerine yönelik öğlen yemeğine gazi ve şehit yakınlarının katılımının az olması gözlerden kaçmadı. Geçtiğimiz yıllara oranla katılımın 3-5 gazi ve şehit yakınıyla sınırlı kalması anma programında ‘gazilerden başka herkes vardı’ yorumlarına neden oldu. Bu yılki programa gazi ve şehit yakınlarının katılımının çok az olması acaba davet mi edilmediler? Yoksa başka sıkıntılar mı var? sorularını beraberinde getirdi.

dsc_1669-(1).jpg

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemine binayen Astsubay Kıdemli Çavuş Tarık Kayabaş tarafından yapılan konuşma ile devam etti. Astsubay Kayabaş konuşmasında, “Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek canını ortaya koyduğu yüce görevden gazilik onuruyla yüceltilen gazilerimizin günüdür. Vatan sevgisiyle dolu göğüsleriyle düşman karşısında ördükleri çelikten duvardan, değil düşman elinin düşmanın hain emellerine bile yurt topraklarında uzanmasına izin vermeyeceğinin en açık delili olarak Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Dumlupınar'dan Sakarya'ya kadar uzanmış mücadeleye katılan Mehmetçiklerimiz; 'ölürsem şehit kalırsam gazi olayım vatana bir can değil bin can feda olsun' diyerek Kore'de, Kıbrıs'ta zalimlere dik durmuş, Somali, Bosna, Kosova ve Afganistan'da mazluma el uzatmış, Cudi'de, Ağrı'da, Hakkâri’de vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden vatan haini terör odaklarına karşı tüm varlığıyla mücadele etmişlerdir. Kahraman gazilerimiz yaptığınız cesaret destanları ile Türk ulusunun hafızasına kazınan adlarınız zamanın unutkanlığına uğramaksızın sonsuza kadar yaşayacak ve karşılaştığımız tüm olumsuzluklarla mücadelede bizlere güç veremeye devam edecektir. Hatıralarınızı yüceltmek gazi olarak verdiğiniz hayat mücadelesinde sizlere sahip çıkmak hem Yüce önderimizin bir vasiyeti hem de ulusumuzun tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken hayatta olan gazilerimize ve ailelerine saygılarımızı sunarız” dedi.

gaziler-gunu-(24)-(1).jpg

Devamında İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu. Gaziler adına Gazi Vedat Poyraz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Gazi Poyraz konuşmasında, “Bizler gazi olmayı da şehit olmayı da Türk milletinin tarihten gelen bağımsızlık tutkusundan ve özgürce yaşama sevdasından almış bir milletin evlatlarıyız. Türk milleti tarih boyunca vatan ve hürriyet uğruna canı pahasına tüm güçlüklere göğüs germiştir. Geçmişte olduğu gibi bugünde vatanı, bayrağı ve bölünmez birliği uğruna mücadelesine devam etmektedir. Bu uğurda yüreği vatan aşkıyla dolu gözü pek nice vatan evladı ya gazi ya da şehit olmuştur. Şuan itibariyle doğuda ve güneydoğuda bölücü hainlere karşı amansız mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimize, kahraman polislerimize, kahraman jandarmamıza da buradan selam olsun. Hepsinin o pak alınlarından tek tek öpüyorum. Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Yüce Türk milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Her ne şekilde olursa olsun vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmiyle, azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmlardır. Dış güçlerin maşası haline gelen hainler yüce Türk adaleti karşısında mutlaka hesap vereceklerdir. Yüce Türk milletinin birlik ve beraberliği ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği T.C. Devleti onun gösterdiği hedeflerde ilerleyerek dünyanın güçlü bir ülkesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.

gaziler-gunu-(26)-(1).jpg

“Vatana ihanetin hesabı sorulur”

Sayın Kaymakamım, değerli konuklar; geçen yıl ki konuşmamda aynen şunları söylemiştim; 15 Temmuz gecesi ülkemizde FETÖ'cü denilen alçak hainler tarafından bir darbe girişimi ile işgal edilmeye çalışılmıştır. Bu hain teröristler ellerinde bulunan savaş uçaklarıyla, tanklarla, toplarla, tüfeklerle, bombalarla vatanımızı işgale kalkışmışlardır. O gece halkımız bu darbecilere karşı kutsal bir direniş göstermişlerdir. Nerede görülmüştür bir işgal karşısında tankların altına yatan insan, işte bunun adı milli reflekstir. Bunun adı milli savunmadır. Bunun adı vatan savunmasıdır. Vatan savunmasının da şakası yoktur. Bu hain terör örgütünün okyanus ötesinde yaşayan burnunu çekmekten aciz elebaşına da sesleniyorum. Elbet bir gün ülkemize geleceksin ve yaptığın hainliklerin hesabını asil Türk milletinin huzurunda bağımsız Türk adaletinin karşısında tek tek vereceksin. Neyse cezan hak ettiğin şekilde de çekeceksin demiştim. O zaman ki Amerikan yönetimi sesimizi duymadı. İnşallah şimdiki yönetim sesimizi duyar da FETÖ terör örgütünün elebaşını usulüne uygun paketleyip ülkemize teslim eder. Vatana ihanetin hesabı da kendisinden sorulur” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanındaki anma programı sona ererken belediye tarafından şehit ve gazi aileleri ile protokol mensuplarına Zeki Bayrak dinlenme tesislerinde öğlen yemeği verildi. Buradaki yemek programına da şehit ve gazi ailelerinin katılımının az olması gündem konusu oldu.

gaziler-gunu-(41)-(1).jpg

Bu haber toplam 3525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum