GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYALARIMIZ EL İŞİ SERGİSİ AÇILDI

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYALARIMIZ EL İŞİ SERGİSİ AÇILDI

Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan ‘Geçmişten Günümüze Oyalarımız’ adlı el işi sergisi törenle açılarak vatandaşların beğenisine...

A+A-

Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan ‘Geçmişten Günümüze Oyalarımız’ adlı el işi sergisi törenle açılarak vatandaşların beğenisine sunuldu.
İlçedeki alışveriş merkezinde açılan el işi sergisinin açılış törenine, Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Levent Susam, Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sedat Büyük, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, kursiyerler ve davetliler katıldı. 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Susam ve berberindekiler, sergiyi gezerek sergilenen el işleri hakkında El Sanatları Öğretmeni Nevin Büyük’ten bilgi aldı. El Sanatları Öğretmeni Nevin Büyük, yaptığı bilgilendirmede geçmişten günümüze gelen eski oyaların, tülbentlerin ve çemberlerin Bozüyük kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Doğumdan sonra bebeğin yüzüne örtülen sarı örtüyle başlayan kadının hayatı günlük, düğün, dernek örtüsü ve oyalarla devam eder. Kadının yaşamı en son tabutun üstüne örtülen örtüyle sonlanır. Her kadının, hayatının her evresinde başında, yüzünde, kiminin boynunda, bileğinde, parmağında oya vardır. Hazırladığımız sergide geçmişten günümüze gelen oyalarımızı eski ve modernize edilmiş halleriyle ziyaretçilerimizin beğenisine sunduk” dedi.
Tarihi oyaların gün yüzüne çıktığı, özellikle hanımların ilgi ve beğenisi ile karşılanan, yoğun bir çalışma ve emeğin ürünü olan el işi sergisi cumartesi ve pazar günü ziyarete açık olacak.

20170304aw000452_06.jpg


Bu haber toplam 3079 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.