GENEL KURUL YAPILDI

GENEL KURUL YAPILDI

Bilecik Anadolu Kadınları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.Bilecik Anadolu Kadınları Derneği 26 Şubat 2022 tarihinde 1.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

A+A-

Bilecik Anadolu Kadınları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Bilecik Anadolu Kadınları Derneği 26 Şubat 2022 tarihinde 1.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan dernek kurucu başkanı Nurcan Özçakır ; 
‘’Demokrasinin olmazsa olmazı Cumhuriyete sahip çıkmak, 19 Mayıs 1919 tarihinde yakılan ve bugüne kadar sönmemiş olan özgürlük ve bağımsızlık meşalesine de sahip çıkmak anlamını taşır. Bu doğrultuda bizler Anadolu Kadınları olarak kuruluşun şehri Bilecik ve kurtuluşun yeri Bozüyük'ten meşale ateşini yakarak tüm kadınlarımızın yoluna ışık olmak istedik ve 19 Mayıs'ta Bozüyük ilçemizde derneğimizi kurduk. Bilecik ilimizin genelinde çalışmalar yapacağımız için Derneğimizin adını "Bilecik Anadolu Kadınları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği" olarak kurduk, tüzüğümüzde kısa adımız ‘’Anadolu Kadınları Derneği’’ olarak geçecektir.

genel-kurul-yapildias.jpg
Derneğimiz, Kadın merkezli Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, destek almak, ortak proje yapmak ana amacı ile kurulmuştur. Bilecik Anadolu Kadınları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğimiz; Kadına dair her hususun görüşülmesi, konuşulması, toplum içerisinde değerlendirilmesi, fırsat eşitliğinin sağlanması ve güçlendirilmesi, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırılması, etnik köken - siyasi görüş - dil - din - inanç – açık kapalı - yaş - meslek gibi ayrışmaların ortadan kaldırılması, kadın olgusunun güçlendirilmesi ve toplumsal değerinin artırılması, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel statüsünün yükseltilmesine çalışmak ve bu konuda yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak hususları başta olmak üzere ayrıca sosyal sorumluluk bilincinin arttırılmasını sağlamak için eğitici sosyal faaliyetler, seminerler, paneller, kurs ve etkinlikler ile bu çalışmalara yönelik organizasyonlar oluşturmayı amaç edinmiştir. 
Bundan sonraki süreçte, tüm üyelerimiz ile birlik beraberlik içerisinde güzel çalışmalar yapacağız. Bu vesile ile hep birlikte daha güçlü olduğumuzu belirtmek ve bizlerle bu dayanışmanın ateşini artırmak isteyen tüm kadınlarımıza, hiçbir ayrım gözetmeksizin derneğimizin kapısının sonuna kadar açık olduğunu da hatırlatmak isterim.’’ diyerek üyelere dernek hakkında bilgiler verdi.
Katılım sağlayan dernek üyeleri ile sıcak samimi ortamda gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına divan heyeti seçilerek, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından gündem maddelerine geçildi. Yönetim faaliyet raporu ve Gelir gider raporu okundu, yıllık çalışma takvimi oluşturmak üzere üyeler ile istişareler yapıldı. Dernek tüzüğüne uygun platform, federasyon ve konfederasyonlara katılabilmesi ve ortak çalışmalar yapılabilmesi konusunda yönetim kuruluna yetki verildi. Dernek başkanı Nurcan Özçakır; toplantıda konuşulan konular üzerine önümüz süreçte kadınlarımız ve gençlerimize dair güzel faaliyetler yapmayı düşündüklerini ayrıca kadın hakları komisyonu oluşturacaklarını ve genel kurul toplantısının çok verimli ve olumlu geçtiğini belirterek katılım sağlayan üyelere teşekkür etti. Ardından yönetim ve denetim kuruluna asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı. 

genel-kurul-yapildiwe.jpg
Yeni seçilen yönetim kuruluna asil üyeler; Nurcan Özçakır (iş insanı), Şengül Hitit (E.öğretmen), Yaşar Temirli (emekli öğretmen), Burcu Yılmaz (Avukat), Büşra Tuncay (Avukat), Yönetim kurulu yedek üyeler; Ayten Engin, Şerife Demirbağlar, Saadet Köse(emekli öğretmen), Öznur Saka Kocaman (mimar), Zülfiye Öktem (emekli), Denetim kurulu asil üyeler; Ayşe Sağıroğlu (mali müşavir), Serpil Demirörs (muhasebeci), Ayla Akıncı (emekli), Denetim kurulu yedek üyeler; Fatma Ersöz (esnaf), Berna Akdemir Çelik (esnaf) Fatma Özen olarak belirlendi.

Bu haber toplam 3339 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.