GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Bozüyük'te, ismi kazalarla anılan Kütahya kavşağının hatalı olduğunun 7 yıl sonra anlaşıldığını ve yeniden düzenlenerek önümüzdeki günlerde...

A+A-

Bozüyük'te, ismi kazalarla anılan Kütahya kavşağının hatalı olduğunun 7 yıl sonra anlaşıldığını ve yeniden düzenlenerek önümüzdeki günlerde ulaşıma açılacağını gazetemizin dünkü sayısından duyurmuştuk. Kavşağın hatalı olduğunun neden bu kadar geç anlaşıldığına dair olaya ışık tutacak bir mesajlaşma ortaya çıktı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen dönemin FETÖ’cü Vali’sinin ismi kazalarla anılan hatalı kavşağa karşı duyarsız kaldığı twitter mesajlarıyla gün yüzüne çıktı.

2013 yılında, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir'in, kavşakla ilgili  dönemin Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'a önerilerde bulunduğu, ancak ilimizle ilgili birçok önemli kararda farklı yapılanmalara hizmet ettiği iddia edilen Akpınar'ın bu önerileri dikkate almadığı gibi hoş olmayan bir dille cevap verdiği ortaya çıktı. 

ELDEMİR, TWİTTER'DAN YAZMIŞ

O dönemde henüz daha vekil olmayan Halil Eldemir, bir Ramazan Bayramı'nda Kütahya kavşağında meydana gelen acı kazanın ardından dönemin valisi Halil İbrahim Akpınar'a twitter üzerinden ulaşıyor. Akpınar'a kazanın ucuz atlatıldığını yazan Eldemir, kavşakta derhal inceleme yapılması gerektiğini beyan ediyor. 

FETÖ'CÜ VALİ'DEN GARİP CEVAP

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası önce açığa alınan meslekten ihraç edilen Halil İbrahim Akpınar, Eldemir'e garip bir dille cevap veriyor. Akpınar,"Kavşaklarda yazılı hız sınırlarına ve kurallara uyulsa hiçbir şey olmaz. Aynı kavşaktan bende 100 defa geçtim" diyor.

VEKİL OLMADAN ÖNCE UYARDI, DÜZELTMEK ANCAK NASİP OLDU

Gelinen süreçte, Milletvekili Halil Eldemir'in bundan 4 yıl önce kavşaktaki sıkıntıları tespit ettiği, dönemin mülki idare amirine bildirdiği ancak hiçbir girişimde bulunulmadığı gün yüzüne çıktı. Eldemir'in henüz daha vekil olmadan kavşaktaki sıkıntıların giderilmesi için çaba harcadığı öğreniliyor. 

AKPINAR'IN İLK VUKUATI DEĞİL!

Halil İbrahim Akpınar'ın Kütahya kavşağındaki vurdumduymazlığı ilk vukuatı değil. Daha önce ilimizle ilgili birçok önemli kararda farklı amaçlara hizmet ettiği öğrenilen Halil İbrahim Akpınar, gazetemizin 'Maaş Devletten Emir Kimden?' başlıklı haberinin ardından ilimzdeki görevinden alınıp merkeze çekilmişti. 

Hatırlanacağı üzere, Sevgi Çiçeği İlkokulu'nda gerçekleştirilen ve 7 il müdürünün katıldığı FETÖ toplantısı gazetemiz tarafından ifşa edilmişti. Devletimizi ve hükümetimizi hedef alan konuşmaların yapıldığı toplantının iç yüzünü manşetimizden yayınladığımız gün Vali Halil İbrahim Akpınar görevden alınmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın anında müdahalesi ile Bilecik'teki görevinden alınan Akpınar, merkeze çekilmiş ve FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu belirlenmişti. Akpınar, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edildi. 

Bu haber toplam 4013 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.