HAKKINI FAZLASIYLA VERDİ

HAKKINI FAZLASIYLA VERDİ

 Bozüyük Halk Eğitim Merkezi 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da açmış olduğu kurs ve kursiyer sayısıyla yine Türkiye ortalamasının çok...

A+A-

 

Bozüyük Halk Eğitim Merkezi 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da açmış olduğu kurs ve kursiyer sayısıyla yine Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir başarıya ulaştı. Yaptığı çalışmalar ve hizmet ettiği kursiyer sayısına bakıldığında ismiyle fazlasıyla özdeşleşen kuruluş halkın eğitim hakkını fazlasıyla verdi. Yıl boyu açılan sayısızca kurstan toplam 16 bin 766 kişi yani ilçe halkının neredeyse 4’te ‘1 faydalandı.

2017 yılını gazetemize değerlendiren Kurum Müdürü Levent Susam, “Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi olarak 2017 yılını Bozüyük halkına daha kaliteli bir eğitim ortamı sunmak ve halkımızın eğitim ihtiyaçlarını kapsayacak eğitimler vermeye çalıştık. "Her zaman yer her yerde herkes için eğitim" sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2017 yılında düzenlediğimiz 743 kursta 7.148’i erkek, 9.618’i kadın kursiyer olmak üzere toplam 16.766 kişiye eğitim imkânı sağladık. Bu eğitimler sonucunda 4.046 kadın, 4.806 erkek kursiyer belge almaya hak kazanmıştır. 198 farklı isimde kurs açtığımız 2017 yılında diğer kurumlar ile işbirliği olarak 123 kursu başarıyla tamamladık.

20171221_164733-(1).jpg

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2016 yılı izleme raporunda nüfus yoğunluğuna göre en fazla kursiyere ulaşan iller sıralamasında ilimiz 2. sırada yer aldı. Bu başarıda şüphesiz müdürlüğümüzün açmış olduğu kurslar ve ulaşmış olduğu kursiyer sayıları etkili olmuştur. Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi olarak %23 bir oranla 8,9 olan Türkiye ortalamasının çok üzerinde kursiyere ulaşma başarısı göstermiş bulunuyoruz.

Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak açık ortaokulda eğitim gören 470 öğrenciye ve aynı zamanda 550 açık lise öğrencisine hizmet vermekteyiz. Açık öğretim okuyan öğrencilerimizin ilk kayıt, kayıt yenileme, sınav işlemleri ve ders kitabı dağıtım işlemlerini titizlikle yürütmekteyiz.

“Sportif başarılarla dolu bir yıl geçirdik”

2017 yılı sportif başarılar adına da dolu dolu bir yıl oldu. Halk Eğitimi Merkezi kursiyeri olan sporcularımız taekwandodan bocceye, okçuluktan darta kadar katıldıkları ulusal ve uluslararası turnuvalardan birçok madalyayla döndüler.  Taekwando da Kursiyerlerimiz Mehmet Oral Ocak ayında Antalya’da yapılan Uluslararası Turnuvada 1. olurken aynı turnuvada Ceren Tuna 3. oldu. Mehmet Oral milli takıma seçildi ve Yunanistan’da yapılan Dünya Başkanlık Kupasında Dünya 5.’si oldu. Bundan sonraki iki Türkiye Şampiyonasında da Türkiye Şampiyonluğu elde eden ve Avrupa şampiyonasına giden Milli sporcumuz burada da Avrupa 5.liği elde etti. Ceren Tuna ise elde ettiği 1 Türkiye Şampiyonluğu ve ardından kazandığı Türkiye 3.’lüğü ile Milli Takıma seçildi ve Balkan Şampiyonasında ülkemizi temsil etti. Burada harika maçlar çıkartarak 1. Olan sporcumuz İstiklal Marşımızı dinletti. Aynı turnuvada Türkiye altıncısı kursiyerimiz Ayşe Karaca ise Balkan ikinciliği elde ederek güzel bir başarıya imza attı. Taekwondo kursundaki usta öğreticilerimizden ve aynı zamanda sporculuğa devam eden Hanife Ayan Isparta’da yapılan Türkiye Şampiyonasında 1. olarak dördüncü sene üst üste Türkiye Şampiyonluğunu kimseye bırakmadı. Yine Taekwondo da kursiyerimiz Zeynep Nur Sarıçicek minikler Avrupa ikincisi, minikler Türkiye şampiyonu olmuştur. Okçulukta kursiyerimiz Ayşe Bera Süzer 1023 sporcu içerisinde Türkiye 2. olmuştur. Dartta kursiyerlerimiz Mustafa Kılıçkaya Türkiye üçüncüsü, Görkem Taylan Türkiye İkincisi, Anıl Alper Salon miniklerde Türkiye şampiyonu, Onur Kuş Türkiye İkincisi olmuştur.  

“Kültürel etkinliklerden de geri kalmadık”

2017 yılında kültürel etkinliklere de zaman ayırdık. Bu kapsamda Hz. Mevlana Anma Programı, Geçmişten Günümüze Oyalarımız” sergisi, Keloğlan´ın Becerikli Eşeği, Kırmızı Bantlı Kız, Küçük Prens tiyatro oyunları, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde açılan kurslarda ortaya çıkan ürünler sergisi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kursiyerlerimizden konser, yağlı boya resim sergisi, dodurga el sanatları sergisi, kurumumuzun sene sonu sergisi, Bilecik ilinde yapılan 2 öğrenme şenliği ve ilçemizde yapılan 1 öğrenme şenliği, Benimle Oynar mısın Anne? etkinliği, THM Korosundan konser etkinlikleri ile bir yılı geride bıraktık. 2018 yılında da değişim ve gelişim için Bozüyük Halk Eğitimi Merkezine tün Bozüyük halkımızı bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 4890 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.