MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

HAYIRLI OLSUN SERVET MÜDÜRÜM…

A+A-

 

10 Ocak 2018 tarihinde Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Servet Çetinkaya’ya başarılar diliyorum. Servet Müdürüm göreve başladıktan sonra yayınladığı mesajında: “Türk Milli Eğitim ilke ve hedefleri ışığında amacımız, nesil yetiştirmenin "Medeniyet inşasını sürdürmek" olduğu bilinciyle öğrencilerimizi sadece akademik bilgilerle donanmış değil milli ve manevi değerlere sahip sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri de gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeyi önceliklerimiz olarak görüyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak nesiller yetiştirmek için gece gündüz çalışacağız.” Sözleriyle ilke ve hedeflerini kısaca ortaya koymuş oldu.  “Sadece akademik bilgilerle donanmış değil, milli ve manevi değerlere sahip” sözlerinin altını kalın çizgilerle çizmekte fayda görüyorum.  Çocuklarımıza bilgileri kavratabiliriz. Tüm derslerden sorulan sorulara yanlışsız cevap vermelerini sağlayabiliriz. En yüksek puanı alabilecek bilgilerle donatabiliriz. Kısacası bilgilerle donatabiliriz. Bu bilgilerle birlikte milli ve manevi değerlere sahip kişiler olarak yatiştiremezsek görevimizi tam yapmış sayılmayız. Okulda bilgileri öğretirken davranış ve değere dönüştüremediğimiz sürece vazifemizi tam yapmış sayılmayız. Çocuklarımızı adalet, saygı, sevgi, hoşgörü, yardımsever, vatansever, sorumluluk, sabır gibi değerlelerle bezemediğimiz zaman eğitimde kaliteyi yakalamış olmaktan söz edemeyiz.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Servet Çetinkaya müdürümüzü tahlil edebilecek, değerlendirebilecek ve üzerinde yorum yapabilecek bilgi ve görüşe sahip olduğumu düşünen bir fert olarak, yıllarını eğitime adamış bir kişi olarak bilgiyi beceri ve davranışa dönüştürülmesi hususunda yeteneğinin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Duruşuyla, bilgi ve becerisiyle, öğrenmeye açık görüşleriyle bu görevi fazlasıyla yerine getirebileceğine inancım sonsuzdur. Siyasiler başta olmak üzere kurum ve kuruluşların,sendika ve derneklerin ve eğitim çalışanlarının ön yargılı olmadan, peşinen yargılamadan destek olması gerekmektedir. Maalesef her zaman bizler şahsa olan yakınlığımız, siyasi görüşümüz, sendika taraftarlığımızı göz önünde bulunarak ya karalar, ya da yüceltiriz. Görev verilen kişiye yapmayı planladığı şeyleri yapabilme zamanı tanımadan yargılarız. Eğer Bozüyük’ümüzün eğitim yönünden kalkınmasını istiyorsak, İlçemizde okuyan On üç bin yedi yüz civarındaki öğrencimizin eğitim kalitesini artırmak istiyorsak başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere eğitim kurumlarımıza, okullarımıza, öğretmenlerimize destek olmak zorundayız. Allah nasip ederse milli eğitimde yapılan güzel şeyleri dilimle, kalıbımla, kalbimle ve kalemimle destekleyeceğim.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere, tüm eğitim çalışanlarına başarılar dilerken, Bozüyük ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten ve Bilecik Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atanan Halis Çelik Hocama da eğitime yaptığı katkılarından dolayı teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 5751 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.