Haykırış Büyük Övgü Topladı

Haykırış Büyük Övgü Topladı

Demokrat Parti Bİlecik İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen 'Haykırış' isimli tiyatro gösterisi  seyirciden tam not aldı.

A+A-

Demokrat Parti Bİlecik İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen 'Haykırış' isimli tiyatro gösterisi  seyirciden tam not aldı. Kadına yönelik şiddete son vermek amacıyla düzenlenen tiyatro oyunu, Bilecik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde ilk gösterimi ile seyirci ile buluştu.
Savaşlarda ölen kadınların hikayesini konu alan oyun toplam 4 bölümden oluştu. Mert Testerenin yazıp yönettiği Haykırışın ilk bölümünde Bosna savaşında ailesi ile öldürülen Emine’nin hikayesini Elif Demir, İran’da taşlanarak öldürülen kadını ise Saadet  Berberoğlu, Çocuk gelini Kevser Duman, Kıbrıs’ta kanlı Noel günü katledilen Binbaşı Nihat İlaha'nın şehit eşi Mürüvvet İlahanı ise Ceren Kalemtaş canlandırdı. Oyunun ses ve Işık şefliğini Ömer Ateş üstlendi. 

7cd1fcaf-87e1-4599-a757-6700a0d3cc43.jpg
Oyun izlemeye Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Semih Tuzak, Demokrat Parti il Kadın Kolları Başkanı Dilek Yağcı ve Demokrat Bozüyük İlçe Başkanı Nayim Bayırbaşı, Millet Partisi il Başkanı ve Bozüyük İlçe başkanı, Bilecik Üniversitesi LÖSEV Topluluğu, Bilecik Belediye Tiyatro ekibi ve Bilecik halkı geldi. 
Oyun sonunda oyunun finansörü İş kadını Dilek Yağcı “ Kadına yönelik her türlü şiddetin ve kadına şiddet üzerine yapılan her türlü istismarın önünde durmak için her şeyi yapacağız. Başta Tiyatro Sanatçısı Mert Testere ve Ekibine çok teşekkür ederim “ dedi.

399ec271-e5a1-488a-aa17-755eeee87db0.jpg
Genel Sanat Yönetmeni Mert Testere ise “ Haykırışın ilk gösterimi için tam 3 yıl bekledik ama buna değdi, kadınlarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacağız . Kadına şiddetin son bulması için gereken ilk şey ise eğitim, bu gün ilk adımı attık hepimiz ağladık ve gördük, okumak ,duymak, hissetmek kadar önleyici olmuyor .Hepimiz hissettik ,bu günden sonra hepimiz daha farklı düşüneceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Semih Tuzak’ın oyunculara plaket takdimi ile son buldu.

10246a88-81f8-4051-bc1c-d761ce80be4c.jpg

Bu haber toplam 3652 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.