Hayvancılık Yapan Depremzedeler Unutulmadı

Hayvancılık Yapan Depremzedeler Unutulmadı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından, hayvancılık yapan depremzedeler de zor duruma düştü. Hayvanlarına yem ve su bulmakta zorluk çeken depremzedeler için Bilecik harekete geçti.

A+A-

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından, hayvancılık yapan depremzedeler de zor duruma düştü. Hayvanlarına yem ve su bulmakta zorluk çeken depremzedeler için Bilecik harekete geçti. Tarım İl Müdürlüğü ve Bilecik Valiliği koordinasyonunda alınan yem bağışları depremzedelere ulaştırıldı. 
Bozüyük Tarım Kredi Kooperatifi, Pazaryeri Belediyesi, Bağ-Kar Firması ve Muratdere Madencilik, 22 ton ağırlığındaki yem yardımını depremzedelere gönderdi. Bu konuda hassasiyet gösteren vatandaşlar da ambarındaki yemlerini bağışladı. Bağışlar Bağ-Kar tarafından hazırlanarak deprem bölgesine ulaştırılıyor.

2c9f5f58-e913-450e-8842-24471431e613.jpg
Yardımsever vatandaşlar konu ile ilgili yaptığı açıklamada hafta sonuna kadar üç tır daha göndereceklerini ifade ettiler. Açıklamada; "Tarım İl Müdürlüğü ve Bilecik Valiliği koordinasyonunda hazırladığımız yem yardımı kampanyası ile çiftçilerimizi unutmadık. Pazaryeri'nde ki yerli yem üreticisi Bağ-Kar tarafından hazırlanan yemlerimiz deprem bölgesine gönderiliyor. Şuana kadar kadar 22 ton ağırlığındaki 1 tırımız depremzede çiftçilerimize ulaştı. Bu bağışlar arasında, Bozüyük Tarım Kredi Kooperatifi 100 çuval, Pazaryeri Belediyesi 100 çuval, Bağ-Kar 100 çuval ve Muratdere Madencilik 120 çuval bağış yaptı. Ayrıca Muratdere Madencilik her ay 120 çuval yardım göndereceğini söyledi.
Bunun yanında, yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız ambarındaki yemi de bağışlamak istiyor. Getirilen yemler Bağ-Kar fabrikasında toplanıyor. Fabrika yetkilileri yem fiyatlarında oldukça indirim yaptı. Bağış yapmak isteyenler için çok uygun fiyata yemleri hazırlıyor. Bu konuda hassasiyet gösteren bütün herkese çok teşekkür ediyoruz. Hep birlikte yaralarımızı saracağız" dedi.

6799f354-f689-4b1c-9c28-4103b19aca1e.jpg

Bu haber toplam 3979 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum