Hüsnü Ersoy'dan eleştiri yağmuru

Hüsnü Ersoy'dan eleştiri yağmuru

AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, Bozüyük Belediyesi’ni eleştiri yağmuruna tutarken bazı sorular yöneltti.

A+A-

AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, Bozüyük Belediyesi’ni eleştiri yağmuruna tutarken bazı sorular yöneltti. Belediyede yaşanan işçi çıkarmalarından tramvay çalışmasına kadar birçok konuyu gündeme taşıyan Hüsnü Ersoy, Bakkalcıoğlu ve yönetiminin şehrin sorunlarını çözmekten kaçındığını öne sürdü.

Belediyeden çıkarılan işçilerle ilgili partizanlık yapıldığını iddia eden Hüsnü Ersoy, Bakkalcıoğlu ve ekibine çağrıda bulunarak, “Partizanca düşünceleriniz ve hırsınızla, belediyede hizmet veren emekçilerle uğraşmak yerine, bu enerjinizi lütfen Bozüyük’ün gelişmesi için, yarım bıraktığınız projeleri tamamlamak ve vatandaşlarımıza hizmet etmek için kullanın.” ifadesini kullandı.

Hüsnü Ersoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, şunları kaydetti:

“Geçen hafta Bozüyük Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalıştırılarak, ilçemizde bulunan parklarda hizmet veren 25 emekçi kardeşimizin, hiçbir geçerli sebebe dayanmaksızın iş akitleri feshedilmiştir.

Gölpazarı’ndan şirket müdürü Sn. Vedat Kazıcı ile birlikte getirilip, ilçemizde tescil ettirilen içi boş Metristepe A.Ş. şirketine yeni müdür olarak atanan ve Bozüyük Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürüten Sayın Ali Şahinoğlu, Bozüyük Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalıştırılırken hizmet akitlerini feshettikleri 25 işçinin, Metristepe A.Ş.’de çalışabileceği yönünde, tutarsız, mantıksız bir seçeneği, kamu kurumlarına yakışmayacak şekil ve üsluptaki basın açıklamasında 25 işçiye sunduğunu iddia etmiştir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Aralık 2018 tarihinde sarf ettiği “Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız belediyede, Belediye Başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak” namus sözünü başta Bozüyük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve bu süreçte dahli olan tüm yetkililere bir kez daha hatırlatmak isterim.

Şimdi sormak isterim ki:

1) Emeğin yanında olduğunu iddia eden Bozüyük Belediye Başkanı, işten çıkardıkları 25 işçi ile niye bir kez olsun görüşmemiştir? İçi boş Metristepe A.Ş. isimli şirket bünyesine personel olarak devretmeyi düşündükleri 25 emekçi kardeşimize şirketteki şartlarını ve haklarını açık açık niye anlatmamıştır?

2) Metristepe AŞ.’de hiçbir bedel almadan görev ifa eden Sn. Ali Şahinoğlu, işten çıkarılan 25 kişinin siyasi görüşlerine bakmadan onlarla çalıştığını iddia ederken, bu kardeşlerimiz arasından iki kişinin CHP’li olduğunu nasıl tespit etmiştir? Bu düpedüz partizanlık değil midir?

3) İhale için iki kişinin şartname aldığını ve şartname alan firma sahipleriyle yaptığı görüşme esnasında “Metristepe AŞ.’de Belediye kuruluşu, biz parkları bu şirkete devredeceğiz, siz çekilin.” Sözü ne anlama geliyor? Bunun hukuki sonuçlarından haberdar mısınız?

4) Göreve geldiğiniz günden beri, Bozüyük’te vatandaşlarımızın nefes aldığı, dinlendiği, çay içip yemek yediği, parkları ısrarla çalıştırmayıp adeta bu parklardan kar elde etmeye çalıştığınız bir anlayışı artık tüm vatandaşlarımız biliyor. Bu mu sizin halkçılığınız, bu mu Bozüyük’e sevgi dolu yaklaşımınız?

Bozüyük Belediyesi 2022 yılında 260.000.000 TL gibi devasa bir bütçeye sahipken, her hizmetin en iyisine layık Bozüyüklülere bir bardak çay ikram etmek size ne kadar ağır geliyor!

Buradan Bozüyük Belediye Başkanı Sn. Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve ekibine bir çağrıda bulunmak istiyorum: Partizanca düşünceleriniz ve hırsınızla, belediyede hizmet veren emekçilerle uğraşmak yerine, bu enerjinizi lütfen Bozüyük’ün gelişmesi için, yarım bıraktığınız projeleri tamamlamak ve vatandaşlarımıza hizmet etmek için kullanın.

2021 yılı Bozüyük Belediyesi bütçesinde, AK Parti’nin yönettiği Merkezi İdareden 60 Milyon belediye ödeneği öngörülürken, Devletimiz sizin öngörünüzden 20 milyon daha fazla ödenek gönderdiği halde bu ödeneği niçin Bozüyük’e hizmet yolunda kullanmıyorsunuz. Yeriniz de dar değil, bütçeniz de sizin planlayamadığınız kadar geniş!

Bozüyük’ün önceliklerini, başta yakın çevrenizden başlayarak, sivil toplum kuruluşlarıyla, Bozüyüklülerle istişare ederek, günümüzün ihtiyacı olup olmadığını değerlendirerek, nostaljiden uzak, gerçekleri öngörerek tespit etmenizi öneriyorum. Seçim beyannamenizde “Nostaljik Tramvay’’ yazıyor diye, Bozüyük’ün tek büyük ve değerli ana caddesine uygulamayı düşündüğünüz ucubeyi emin olun hiçbir Bozüyük ferdi istemiyor.

İlçemizin atardamarı niteliğindeki Atatürk Cd., Hükümet Cd., İsmet İnönü Cd., ve devamındaki Osman Rusçuk Cd.’sini sözüm ona “Nostaljik Tramvay” ile nasıl bir çıkmaza sokacağınızın farkında mısınız? Hiçbir alternatifi olmayan bu güzergâhı “Nostaljik Tramvay” hülyasıyla ne hale getireceğinizin farkında mısınız?

Bozüyük’ün hemzemin geçitleri adeta bir çileye dönmüşken, bu konuda hiçbir çalışma yapmadığınız halde, nostaljik ve romantik dokunuşlarla mı trafik sorunlarına çözüm bulacaksınız?

Bu hatta bulunan esnafımız, şoför esnaflarımız, güzergâhı kullanan fabrikalarımız, özel araçlarıyla hareket eden vatandaşlarımızın içine düşecekleri sıkıntının farkında mısınız?

Su kesintileri haricinde, bu şehrin yaşayanlarına hiçbir bilgi vermeden, şehrin problemlerinin çözümü için sorumluluktan kaçan bir yaklaşımla sizden memnuniyet sağlamak, Bozüyük’ü ileriye taşımak nasıl mümkün olacak?

Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya namzet, Bozüyük Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu haber toplam 9833 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum