İĞNE OYASI SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İĞNE OYASI SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan “Modernize Edilen İğne Oyalarımız” sergisi Bozüyük’teki bir AVM’de yoğun katılımla açıldı.Açılış...

A+A-

Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan “Modernize Edilen İğne Oyalarımız” sergisi Bozüyük’teki bir AVM’de yoğun katılımla açıldı.

Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sedat Büyük; “Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezinde 9 yıldır yapılmakta olan iğne oyaları, hocamız Zuhal Afşar ve kursiyerleri tarafından modernize edilerek, çok amaçlı ve günümüzün ihtiyaçlarına göre dizayn edilerek üretilmeye başlanmıştır. Önceleri tülbent ve namaz örtmelerinde kullanılan iğne oyaları günümüzde yerini çeşitli takılara ve dekoratif ev aksesuarlarına bırakmıştır. Bundan dolayı da iğne oyası kurslarımıza olan rağbet artmaktadır” dedi. Ayrıca önümüzdeki zaman dilimi içinde bu sergiyi il dışına taşımayı düşündüğünü, kursiyerlerin para kazanmalarının önünü açmak ve Pazaryeri ilçesinin adını duyurmak isteğini söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

img_0536.jpg

Sergiye katılanlar, iğne oyasından yapılan çeşitli takıları, ev aksesuarlarını, atık malzemelerin değerlendirilmesini ve çemberlerin kenarındaki iğne oyalarını yakından takip ettiler. Bazı kursiyerlerin işleri ise sipariş aldı.

Sergiye Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Köroğlu, şube müdürü Rıfat Okay, Bozüyük Pazaryerililer Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu adına  Muzaffer Dündar, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ve Pazaryeri HEM kursiyerleri katıldı.

img_0456-(1)-001.jpg

Bu haber toplam 3355 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.