İKİNCİSİ GERÇEKLEŞECEK

İKİNCİSİ GERÇEKLEŞECEK

İzmir’de başlayan ve dünyada ilgi gören Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun Bozüyük'te ikincisi gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören "Bozüyük Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun 17 Eylül Pazar günü ikincisi yapılacak. 

A+A-

İzmir’de başlayan ve dünyada ilgi gören Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun Bozüyük'te ikincisi gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören "Bozüyük Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun 17 Eylül Pazar günü ikincisi yapılacak. 
Bozüyük'te her platformda ismini gördüğümüz Nurcan Özçakır bu projeye de yine öncülük edecek. Etkinlik hakkında bilgi veren Bozüyük Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizatörü Nurcan Özçakır, 17 Eylül de yapılacak olan Bisiklet Turu'na bütün Bozüyüklüleri davet ediyor. 

5b6f2369-ca95-43c3-b562-198a8c1b6116.jpg
Bozüyük Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizatörü Nurcan Özçakır;  "Neden Süslü kadınlar bisiklet turu yapılıyor; Süslü kadınlar bisiklet turu (SKBT) 2013 yılında ilk kez İzmir'de yapılan ve sonra dünyanın 32 ülkesinde 200'den fazla şehre yayılan bir etkinliktir. 2022 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Bisiklet Özel ödülü alan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" sadece bir tur değildir. Bir olmaktır, birlik olmaktır, dayanışmadır, destektir, birlikte emek vermektir, arkadaşlıktır, dostluktur, sevgi ve güvendir...
Kısaca amacımız; Kadının özgür duruşunu göstermek, özgüveni ve cesaretini artırmak, "Bisiklet - Özgürlük - Kadın" temasına dikkat çekmek, daha çok insanın bisiklete binmesini sağlamak ve güvenli bisiklet yolları yapılması için kamuoyu oluşturmak, bisikleti günlük yaşamın bir parçası haline getirmek, çevreci ve sessiz bir ulaşım aracı olan bisikletimizi süsleyerek toplumun dikkatini çekmektir. 
Her yıl Eylül ayının üçüncü Pazar günü yapılıyor ve eş zamanlı tüm Türkiye'de dünyada kadınlar aynı gün pedal çeviriyor. Bozüyük te geçen yıl ilk yaptık, bu sene ikincisini yapacağız. Tüm kadınları 17 Eylül Pazar günü saat 17 de Bisiklet turumuza bekliyoruz. Bozüyük Çarşı Meydanında toplanıyoruz ve İsmet İnönü caddesinde Bisiklet süreceğiz. Kaymakamlık izinlidir ve Emniyet yol güvenliği sağlayacak. 

suslu.jpg
Tüm kadınları Bisiklet Turu etkinliğine davet eden Bozüyük Bisiklet organizatörü Nurcan Özçakır; Katılımcılar için verdiği bilgilere ek olarak şunları dedi "Tur için kayıt yaptırmaya gerek yok. Bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin. Etkinlik Ücretsizdir.Tur için bisikletinizi kendiniz temin etmelisiniz. Bu bir yarış değildir ,Turumuz yavaş ve kısa mesafedir. Siyasi bir eylem değildir. Herhangi bir grubun, kurumun temsilcisi değildir. Bağımsız kadın hareketidir.
--Çocuklarımla katılabilir miyim? Bisikletim yok ne yapacağım? gibi tur hakkında bilgi ve sorularınızın cevabını web sitemizdeki SSS – Sık Sorulan Sorular alanında bulabilirsiniz.
www.suslukadinlarbisikleturu.com
Bozüyük Süslü Kadınlar Bisiklet Turu  (Instagram ve Facebook) @bozuyuk.skbt

Bu haber toplam 4854 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.