İl Genel Meclisi Aday Belirleme Sürecinde Gerginlik

İl Genel Meclisi Aday Belirleme Sürecinde Gerginlik

CHP Bozüyük İlçe Başkanlığı, 31 Mart Yerel Seçimleri için İl Genel Meclisi adaylarını belirleme sürecinde yaşanan gerginlikle gündemde.

A+A-

CHP Bozüyük İlçe Başkanlığı, 31 Mart Yerel Seçimleri için İl Genel Meclisi adaylarını belirleme sürecinde yaşanan gerginlikle gündemde. Aday adayları Nadir Saka, Mahmut Fındık ve Derya Çevik, Genel Başkanlıkça sıralama yetkisinin Bozüyük İlçe Başkanlığı'na devredilmediğini ve sıralamanın Genel Merkez tarafından yapılması gerektiğini belirterek tepki gösterdi.
Yapılan açıklamada, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından henüz aday sıralamasının belirlenmediğine dikkat çekilirken, yaşanan bu durumun ilçe politikalarında belirsizlik yarattığı ifade edildi. Aday adayları, sürecin şeffaf ve adil bir şekilde yönetilmesi talebiyle açıklamalarına devam ederken, ilerleyen günlerde CHP Bozüyük İlçe Başkanlığı'nda aday belirleme sürecinin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.
Konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapan İl Genel Meclisi Üyeliği Aday Adayları Mahmut Fındık, Nadir Saka ve Derya Çevik “Aday Belirleme ve sıralama yetkisi tüzüğümüzce CHP Genel Merkezi MYK yetkisine bağlıdır. MYK yetkisini Bozüyük İlçe Başkanlığı'na devretmediğinden dolayı ilçe Başkanlığı'nın sıralama yapma yetkisi yoktur. Ayrıca MYK tarafından henüz yönetim belirlenmemiştir".

3849babc-0fb0-4fe9-9ae0-015ad14d91e3.jpg

 


Bu haber toplam 3417 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.