"Kadınlar toplumun temelini oluşturmaktadır"

"Kadınlar toplumun temelini oluşturmaktadır"

Bilecik Anadolu Kadınlar Derneği Başkanı Nurcan Özçakır,  5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasına yönelik bir açıklama yaptı. 

A+A-

Bilecik Anadolu Kadınlar Derneği Başkanı Nurcan Özçakır,  5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasına yönelik bir açıklama yaptı. 
Açıklamasında, 'Kadın, her şeyden evvel anne olmasıyla, toplumu ayakta tutan temel yapı taşı olan ailenin en önemli unsurudur. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır' ifadelerini kullandı. 
Bilecik Anadolu Kadınlar Derneği Başkanı Nurcan Özçakır,  açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanınmasının 89. yıl dönümünde tüm kadınlarımızın bu özel günlerini kutluyor, varlık mücadelesinde ön saflarda yer alan yürekli kadınlarımıza hayatın her alanında ortaya koydukları emeklerinden ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır.
Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda; Ulusal Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan, mermi taşıyan Türk kadını Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve birçok Avrupa ülkesinden önce siyasal, sosyal ve ekonomik alanda eşit haklara sahip olmuştur.
Milletlerin uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ile ölçülmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkân ve bilimsel olarak ihtimal yoktur” demek suretiyle Türk kadınına verdiği değeri ve kadının toplumların gelişmesinde ve ilerlemesindeki önemini vurgulamıştır.
Kadın, her şeyden evvel anne olmasıyla, toplumu ayakta tutan temel yapı taşı olan ailenin en önemli unsurudur. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek istiyoruz.

c1942259-ddcd-4060-9520-5e36a94f5b33.jpg


Bu anlamda kurduğumuz Bilecik Anadolu Kadınları Derneğimizin fırsat eşitliğinin sağlanması, cinsiyet, etkin köken, inanç, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın kadın olgusunun güçlendirilmesi ve toplumsal değerinin arttırılması, kadınların ekonomik sosyal ve kültürel statüsünün yükseltilmesine çalışmayı amaç edindik ve tüm kadınlara destek olarak birlik beraberlik dayanışma içinde olmaya çalışıyoruz.
Bu amaçla derneğimizin kurucu başkanı olarak rol model olmak yönünde; Kadınların eğitimde, sanatta, STK’larda, iş hayatında ve siyasette olmak üzere toplumun her kesiminde yönetici kadrolarında etkin görevlerde söz sahibi olması, aktif rol alması gerektiği inancı ile Cumhuriyet Kadını olarak, kendimde de aynı sorumluluğu hissederek azimle her platformda aktif görev almaya gayret ediyorum. Bu doğrultuda tüm kadınlarımızın her alanda sorumluluk almasını ve Atatürk’ün biz kadınlara verdiği haklara sahip çıkarak hangi siyasi parti olursa olsun yönetim kadrolarında aktif görevlerde bulunmasını temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle ‘’Kadınlarımızın Seçme ve Seçilme Haklarını kazanma Günü’nü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü’’ en içten dileklerimle kutluyor,  tüm kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum"
 

Bu haber toplam 3925 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.