Kahvaltıda Bir Araya Geldiler

Kahvaltıda Bir Araya Geldiler

Bilecik Anadolu Kadınları Derneği, 8 Mart'ta Kadın Muhtar Adaylarıyla Kahvaltıda Buluştu.

A+A-

Bilecik Anadolu Kadınları Derneği, 8 Mart'ta Kadın Muhtar Adaylarıyla Kahvaltıda Buluştu
Bilecik Anadolu Kadınları Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde mahalle muhtar adaylarıyla bir araya gelerek kutladı. Kadınların siyaset, ticaret ve iş alanlarında daha aktif olmalarını destekleyen dernek, bu kapsamda kadın muhtar adaylarını da kahvaltı etkinliğine davet etti.

8-mart-dunya-kadinlar-gununde-bir-araya-geldi.jpg
Yaklaşık 50 kişinin katıldığı etkinlik, kadınların seslerini duyurduğu, dayanışma içinde oldukları ve topluma daha etkin şekilde katkı sağlama çabalarını gösterdiği anlamlı bir buluşma oldu. Kahvaltının ardından kadınlarla birlikte Cumhuriyet Meydanı'na geçilerek, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk sunuldu. Dernek Başkanı Nurcan Özçakır, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaparak etkinliği sonlandırdı.

8-mart-dunya-kadinlar-gununde-bir-araya-geldi1.jpg
Dernek başkanı Nurcan Özçakır; "8 Mart 1857 tarihinde Amerika’da 40.000 kadın dokuma işçisinin daha iyi şartlarda çalışmak için verdiği mücadelede ölen kadınlarımız anısına, eşitlik, özgürlük, dayanışma, adalet ve barış için başlattıkları mücadelelerinin simgesi olarak her yıl 8 Mart’ta ‘’Dünya Emekçi Kadınlar Günü’’ olarak hatırlanır.

8-mart-dunya-kadinlar-gununde-bir-araya-geldis3.jpg
Toplumun tüm bireylerinin üretici gücünden yararlanmayan, kadınlarını üretime ve yönetime katmayan ülkelerin gelişmişliğinden ve geleceğinden söz edemeyiz. Demokratik toplumların başarılarının arkasında yatan önemli nedenlerden biri kadınların toplumsal ve ekonomik yaşama olan katkılarıdır. Kadınların toplumsal yaşamda erkeklerle eşit biçimde varlık gösterebilmeleri, ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri ve tüm karar süreçlerinde etkin olarak yer almaları çağdaşlığın vazgeçilmez koşuludur.

8-mart-dunya-kadinlar-gununde-bir-araya-geldids2.jpg
Günümüzde kadınlara yapılan olumsuzluklardan ders çıkarılıp, toplumun en önemli parçası kadın olduğu gerçeğinden yola çıkarak, tüm kadınlarımız, gelecek için, çocuklarımız için, zor koşullara rağmen mücadele etmelidir ve başta eğitimde, ekonomide, ticarette, siyasette, derneklerde, sosyal birlikteliklerde aktif olarak rol almalıdır. Toplumdaki kadın saygınlığının, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün verdiği önem seviyesine yeniden yükselmesini temenni ediyoruz. Eşitlik, özgürlük, dayanışma, adalet ve barış içinde yaşamak arzusu ile tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz ‘’ dedi.

8-mart-dunya-kadinlar-gununde-bir-araya-geldi2.jpg

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.