KARADENİZLİLER FESTİVALİNDE MUHTEŞEM FİNAL

KARADENİZLİLER FESTİVALİNDE MUHTEŞEM FİNAL

Bozüyük’te ilk kez düzenlenen 1. Hamsi ve Yöresel Lezzetler Festivali sona ererken renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin son gününde Milletvekili...

A+A-

Bozüyük’te ilk kez düzenlenen 1. Hamsi ve Yöresel Lezzetler Festivali sona ererken renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin son gününde Milletvekili ELDEMİR, Kaymakam YAMAN, Başsavcı KILIÇ, ve Başkan BAKICI diğer protokol üyeleri ile birlikte hamsi pişirerek vatandaşlara ikram etti.

Bozüyük’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 1. Hamsi ve Yöresel Lezzetler Festivali geride eğlenceli görüntüler bırakarak sona erdi. Karadeniz kültürünün tanıtılması, birlik, beraberlik ve kaynaşma ortamının sağlanması, özellikle de yörenin güzelliklerinin Bozüyüklü vatandaşlar ile buluşturulması amacıyla düzenlenen festival vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Festivalin son gününde düzenlen programa AK Parti Bilecik Milletvekili Halil ELDEMİR, İlçe Kaymakamı Hasan YAMAN, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, TSO Başkanı Buğra LEVENT, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, Bilecik AK Parti İl Başkanı Fikret KARABIYIK ve İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, Karadenizliler Dernek Başkanı Kısmet TURAN, Karadenizliler Dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

unnamed-(7)-001.jpg

2 ton hamsinin yerel lezzet kuymak ile birlikte vatandaşlara ikram edildiği programda Milletvekili ELDEMİR, Kaymakam YAMAN, Başsavcı KILIÇ ve Başkan BAKICI diğer protokol üyeleri ile birlikte hamsi pişirerek vatandaşlara ikram etti. Birbirinden güzel Karadeniz türkülerinin seslendirildiği programda horonlara vatandaşlar da eşlik ederken gün boyu sevilen sanatçılar Onay ŞAHİN, Hamit ÇAKICI, Hikmet GÜRE, Murat DEDE, horon ekibi, Ramazan ERGENÇ ve piyanist Mustafa DİBİÇ sahne aldı. Programda ilk olarak konuşan Başkan BAKICI;“Karadenizliler Derneğimizin düzenlemiş olduğu 1.Hamsi ve Yöresel Lezzetler Festivali, horonlarıyla, yöresel sanatçılarıyla, hamsisiyle, kuymağıyla hemşehrilerimize Karadeniz havasını Bozüyük’te soluklattı. Bu muhteşem festival alanının hazırlanmasında emeği geçen başta Dernek Başkanımız Kısmet TURAN’a ve AK Parti Belediye Meclis Üyemiz Kemal TURGUT’a teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye’nin bir çok yerinden şehrimize gelerek burayı yurt edinmiş, burada yaşamış ve burada ekmeğini kazanan herkes bizim birer parçamız. Bizler Bozüyük’te hep birlikte bir bütünüz. Bugün burada bu etkinliğin hazırlanmasında ve her aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada sizlerin arasında olmak bizler için büyük mutluluk. Daha nice festivallerde bir araya gelmek dileği ile.” dedi. Başkan BAKICI’nın ardından konuşan Bilecik AK Parti Milletvekili Halil ELDEMİR; “Bugün burada neşe ve mutluluk içerisinde yaşadığımız birlik beraberliğimiz daim olsun. Karadeniz yaylalarında görmeyi alıştığımız böylesine güzel bir ortamın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan diğer konuşmaların ardından organizasyonda emeği geçen Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya ve dernek üyelerine teşekkür eden Karadenizliler Derneği Başkanı Kısmet TURAN, herkesin gönlünce eğlendiği bir gün olmasını dileyerek herkesi horona davet etti. Hafif yağmurlu bir hava altında adeta Karadeniz yaylaları havasında yaklaşık 100 kişi hep birlikte horon çekerek dileğince eğlendi. Programda sahne alan Karadeniz müziğinin usta isimleri alanda bulunanları coştururken,  Protokol üyeleri kurulan yaklaşık 20 metre uzunluğundaki mangalda festivale katılanlara hamsi pişirerek ikram etti. Muhteşem görüntülerin ortaya çıktığı festivalde Bozüyüklüler dolasıya eğlenirken, Bozüyük unutulmaz bir festival yaşadı.

unnamed-(5)-002.jpg

Bu haber toplam 2735 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.