KARŞI ÇIKTILAR

KARŞI ÇIKTILAR

İlçede bulunan 9 parka vatandaşların talepleri doğrultusunda verilen isimlerden 3’üne CHP grubu karşı çıktı.Bozüyük Belediyesi Kasım ayı olağan...

A+A-

İlçede bulunan 9 parka vatandaşların talepleri doğrultusunda verilen isimlerden 3’üne CHP grubu karşı çıktı.

Bozüyük Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili M. Doğan Tunç başkanlığında gerçekleştirildi. 7 gündem maddesiyle gerçekleştirilen toplantıda ilçedeki parklara isim verilmesi konusunda tartışmalar yaşandı. Meclis Başkan Vekili M. Doğan Tunç konuyla ilgili olarak imar komisyonun raporunun okunmasının ardından komisyon kararının oylanmasını istedi. CHP gurubu adına Coşkun Aksu parklara verilen isimlerin toplu olarak oylanmasının yanlış olduğunu ve her park için ayrı ayrı oylama yapılmasını istedi. Yaşanan kısa süreli tartışmaların ardından parklara verilen isimler konusunda tek tek oylama yapılmasına karar verildi. İlçede bulunan 9 parka vatandaşların talepleri doğrultusunda verilen isimlerden 3’üne CHP grubu karşı çıktı. CHP’li meclis üyeleri özellikle Yenidoğan Mahallesi Manişar mevkiinde yapımı tamamlanmakta olan parka verilen Abdülhamit Han Parkı ismine karşı çıktılar. “Bu parka neden padişah ismi veriliyor? Biz ‘Cumhuriyet’ ismi verilmesini istiyoruz” diyerek öneri de bulundular. Kısa süreli atışmaların ardından yapılan oylamada CHP’nin karşı çıktığı Abdülhamit Han ismi manişar mevkiindeki parkın ismi olarak MHP ve AK Parti’nin oylarıyla onaylanmış oldu. Ayrıca CHP’nin isim önerisi de reddedildi. CHP grubu ayrıca Yenidoğan Mahallesindeki Konak Park ve Yeni Mahallede ki Evrenler Parkının isimlerine karşı çıktı. Diğer 6 park isminde ise kabul yönünde oy kullandılar.

dsc_8251-(2).jpg
Meclis gündemindeki ilk gündem maddesinde 2018 yılı performans programının görüşülmesi konusu için 14 gün sonraya ikinci bileşime kadar parti gruplarına zaman verildi. İkinci bileşimin 20 Kasım Pazartesi günü yapılmasına karar verildi. 2018 yılı belediye gelirleri tarifesi, belediye gider bütçesi, belediye gelir bütçesi ve bütçe kararnamesi konuları ise plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Şehit Cezmi Kaya Caddesinin reglaj ve üst yapı çalışmaları tamamlanmış olup, ağır tonajlı yük kamyonlarının bu yol güzergahını kullanmaları, Kovalıca Caddesinin ağır tonajlı araç trafiğine yasaklanması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İmar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Necati Bey Orta Okulu’nun güneyinde bulunan "Kıvrıklar Sokak" ile "Mektep Caddesi’nin", Atatürk İlkokulu’nun doğu tarafında bulunan kısmının araç trafiğine kapatılması talebi imar komisyonunun kararına binayen oy çokluğu ile kabul edilmedi. CHP grubu diğer hususlar kadar çocukların trafik güvenliğinin de önemli olduğunu ve belirtilen yolların trafiğe kapatılması yönünde görüş belirtti. Komisyonun kararına red yönünde oy verdiler.

dsc_8237-(1).jpg
OEDAŞ Osmangazi Bölge Müdürlüğü yazısına istinaden; ilçe genelinde 4 ayrı noktada trafo alanı oluşturulması için imar planı değişikliği imar komisyonun kararı doğrultusunda meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. AK Parti grubu tarafından OEDAŞ Osmangazi Bölge Müdürlüğü yazısına istinaden verilen 5. Trafo yeri önergesi imar komisyonuna sevk edildi.

dsc_8243-(1).jpg

Bu haber toplam 3279 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.