KAYMAKAM YAMAN, ERTUĞRULGAZİ DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

KAYMAKAM YAMAN, ERTUĞRULGAZİ DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Kaymakam Hasan Yaman ilçenin en fazla üyesine sahip Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Yaman’a teşekkür...

A+A-

Kaymakam Hasan Yaman ilçenin en fazla üyesine sahip Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Yaman’a teşekkür ederek isteklerini ileten dernek yönetim kurulu üyeleri kendisine aşure ikramında bulundular. Derneğin saz ekibi eşliğinde türküler söyleyerek oyunlar oynadılar.

Dernek Başkanı Ahmet Çelik Kaymakam Hasan Yaman’a hoş geldiniz diyerek derneği tanıtıcı bilgiler verdi. Başkan Çelik, “Bozüyük Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği 1995 yılında kuruldu. Amacımız bu kültürü geçmişten geleceğe aktarmaktır. 100-150 sene önce nasıl düğün, nişan yapılır, neler giyilir, bayramlarda neler giyilir gibi gelenek ve görenekleri gelecek kuşaklara aktarmak üzerine kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar 22 sene süre zarfında hiçbir başka amaç gütmeden faaliyetlerimiz devam etti. İnşallah daha da devam edecek. Derneğimiz bünyesinde Türkiye’mizin her yöresinden illerinden üyelerimiz vardır. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Derneğimiz lokali kendi tapulu yerimizdir. Gönlümüz ister ki tabandan bir yer olsun inşallah bunu da başaracağız. Derneğimiz kültür olarak değişik TV kanallarına program yaparak hem Bozüyük’ümüzü hem kendini Türkiye ve dünyaya tanıtmıştır. Seymen ekibimiz bölgede tektir. Genelde aksakallı abilerimizden oluşmaktadır. Derneğimiz bünyesinde ağırlıklı olarak üyesi bulunan 16 tane yörük köyümüz vardır. Yönetim kurulunu oluştururken buna dikkat ediyoruz. Her köyden 1 kişi alıyoruz ki bunlar köylüsü ile dernek arasında köprü görevini yapsınlar” dedi.

Ardından Kaymakam Hasan Yaman burada yaptığı konuşmada “Ben burada göreve başlayalı yaklaşık 9 ay oldu. Bu süre zarfında birçok kurum, kişi, sivil toplum örgülerinin ziyaretlerini kabul ettik ve onlara iadei ziyaretlere başladık. Bugün de Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğini ziyaret ediyoruz. Öncelikle misafirperverliğinizden dolayı bu hoş karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Tabi sivil toplum örgütleri, dernekler, meslek odaları bizim mesaimizi yürütürken çok yakından iş birliği yaptığımız sivil toplum örgütleridir. Bunlar il ve ilçelerimize yönelik projelerde yaptığımız faaliyetlerde, alacağımız kararlarda her zaman ne düşündüklerini göz önünde bulundurduğumuz, bulundurmak zorunda olduğumuz sivil toplum örgütlerimizdir, derneklerimizdir. Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Bozüyük'ün en çok üyesine sahip ve Bozüyük'ün çok farklı kesimlerini, sosyal kesimlerini kucaklayan bir dernek. Tabi dernek sosyal ve yardımlaşma amacının dışında kültürümüzü de gelecek nesillere aktarmakta çok önemli bir görevi ifa ediyor. Dernek yöneticilerini ve üyelerini tebrik ediyorum. Bizlerde kültürümüzü gelecek nesillere aktarma noktasında yapacağınız her projeye, her çalışmaya her zaman katkı ve destekte bulunacağımızı belirtmek istiyorum” dedi. Sonrasında dernek yönetim kurulu üyelerinin talep ve istekleri dinlendi. Devamında derneğin saz ekibi tarafından birbirinden güzel yöresel türkülerimiz seslendirilerek oyunlar oynandı. Kaymakam Hasan Yaman ve dernek üyelerine aşure ikramında bulunuldu.

22251196_10155580284946832_856446819_o.jpg

Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.