“Koltuk sevdalısı değilim, esnafımıza hizmet etme sevdalısıyım”

“Koltuk sevdalısı değilim, esnafımıza hizmet etme sevdalısıyım”

Bozüyük'te önümüzdeki günlerde yapılması planlanan  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olduğunu  açıklayan Nihat Yüksekdağ, esnaflara destek olmak için ekibi ile birlikte projeler üreterek sürekli çalıştıklarını söyledi.

A+A-

Bozüyük'te önümüzdeki günlerde yapılması planlanan  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olduğunu  açıklayan Nihat Yüksekdağ, esnaflara destek olmak için ekibi ile birlikte projeler üreterek sürekli çalıştıklarını söyledi.
İlçede 40 yıldır esnaflık yaptığını ve esnafın ne gibi zorluklar yaşadığını çok iyi bildiğini belirten Yüksekdağ, amacının esnafların ekonomik yönden destek sağlamak ve onların sevgisini kazanmak olduğunu söyledi.
Esnafların faydalanması için yakıttan, krediye, avukatlık hizmetlerinden, sağlık hizmetlerine kadar bir çok projeler hakkında çalıştıklarını ve çok olumlu yönünde gelişmeler yaşadıklarını aktaran Yüksekdağ, şu açıklamada bulundu;” Şimdi bu süreçte kahvecisi, lokantıcısı, berberi, sanayi esnaflarını  tek tek gezdim.  Büyük esnaf odalarını gitme zorunluluğunda bulundum. Hatta kendileri çağırdılar. Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Eskişehir Yunus Emre Esnaf ve Kefalet Kooperatifi ve Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanları ile görüştüm. Bozüyük esnafımıza ne gibi faydalı şeyler yapabiliriz diye. Çok güzel bilgiler aldım.

“Yakıt, elektrik ve sağlık hizmetlerinde indirim söz konusu olacak”
     Benzin ve mazotta fiyat yönünden inanılmaz yüksek olduğundan dolayı benim 1700 civarındaki üyemin her bir kişinin en az bir aracı mevcut. Bu konuda ne yapabilirim diye düşündüm. O arada bir benzin istasyonunun koordinatörüyle görüştük. Bir banka müdürü geldi. Biz benzin istasyonu firmasıyla bir anlaşmamız var dedi. Bana 500’ün altında olan esnafa yüzde 6, bu sayının üstünde olanlara ise yüzde 8’e kadar indirim verebileceklerini ilettiler. Benimde çok hoşuma gitti. Banka bir yakıt hesabı açıp insanlara otobil verip, bir ay sonra faizsiz ödeyebileceklerini söylediler. Akabinde sağlık sektöründe inanılmaz sıkıntılar olduğunu  gördüm. Eskişehir’de büyük bir özel hastaneye gittim. Kendileriyle anlaşma değil de görüşme amacıyla gittim. Bana yüzde 15 ile20 arasında indirim yapacaklarını söylediler. Oda çok güzel bir şey. Hatta ve hatta bir iki ay içersinde yüzde 30’a kadar çıkarabileceklerini söylediler. İnanılmaz güzel şeyler oluyor. Elektrik şirketiyle de görüşmelerim devam ediyor. Onlarda yüzde 6 ile yüzde 8 gibi indirim yapılabileceğini söylüyorlar. 

img-2737-1.jpg
“Meslek komitesi kuracağım”
Ben meslek komitesi kuracağım. Neden meslek komitesi kuracağım. Örneğin bir simitçinin gramajını bilmem susamını bilmem çünkü ben kuaförüm bende esnafım. Onlar bizden fiyat listesi aldığı zaman ben onu bilmediğim için bir simitçi ile beraber orada maliyetini hesaplıyoruz ne halk nede esnaf zarar görsün bağlamında bu işe adım attık. Ay’ın son haftasında yapacağımız her toplantılarımıza tüm resmi kurumlardan  yani Ssk’dan, vergi dairesinden, zabıtadan ve her bankadan bir görevli gelecek. Sayılarımız 60 ve üzeri olacak. Geniş kapsamlı toplantılarımız olacak. 
“Ücretsiz avukatlık hizmetlerinden faydalanacaklar”
Bugüne kadar hiç esnafın avukatı olmamış. Bir avukatla görüştüm. Bundan sonra esnaf odasının birde avukatı olacak. Tabi ki esnafımız ücretsiz şekilde avukatlık hizmetinden yararlanabilecekler. 
“Ruhsat işini biz bakacağız”
Ayrıca yeni açılacak esnaflarımıza kesinlikle ve kesinlikle ruhsatını şahsım, yönetim kurulu ve personelim ile işi takip edip,ruhsatını belediyeden alıp şahsım ile ruhsatını bir ikramla götürüp esnafımıza vermek istiyorum. Rahmetli babamda esnaf odası başkanlığı yaptığı dönemlerde bunu yapardı.”


Bu haber toplam 2703 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.