KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

AK Parti, kongre süreci 30 Temmuz'da belde kongreleriyle başlıyor. 19 Ağustos-18 Kasım tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. 25 Şubat 2018 tarihine...

A+A-

AK Parti, kongre süreci 30 Temmuz'da belde kongreleriyle başlıyor. 19 Ağustos-18 Kasım tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. 25 Şubat 2018 tarihine kadar ise il kongreleri tamamlanmış olacak.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı düzenledikleri kahvaltılı program ile il genelinde faaliyet gösteren basın kuruluşu temsilcileri ve ajans muhabirleriyle bir araya geldi. Gölpark Çınar Kafe'de gerçekleştirilen programa AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ümran Karayiğit ve AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Servet Yılmaz katıldı. Kahvaltı sonrasında yapılan açıklamaların ardından basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık partisinin kongre takvimiyle alakalı bilgiler verdi. İl Başkanı Karabıyık, kongre sürecinin 30 Temmuz'da belde kongreleriyle başlayacağını, 19 Ağustos-18 Kasım tarihleri arasında ise ilçe kongreleri yapılacağını söyledi. 25 Şubat 2018 tarihine kadar ise il kongrelerinin tamamlanacağını ifade eden Karabıyık şunları kaydetti: "Kongre sürecimiz başladı. Genel Merkezimiz MYK'da takvimi netleştirdi. Bu takvime göre 3 Temmuz 2017'de delege listelerinin ilanı ile resmi kongre takvimi başlamış oldu.

Bu konuyla ilgili gerekli ilan ve duyuruları ilçe başkanlıklarımız aracılığıyla parti üyelerimizle paylaştık. Bu takvime göre 30 Temmuz 2017 tarihinde ilk belde kongrelerimiz başlıyor. Ancak bizde 5 bin nüfus ve üzeri belde olmadığından herhangi bir kongre yapılmayacak. Atama usulü ile genel merkezin takdiri ile devam edecek.

Akabinde delege seçimleriyle birlikte 19 Ağustos 2017 tarihinde ilçe kongrelerimiz başlayacak. 8 tane ilçemiz var. Bu takvime göre 8 ilçemizde genel merkezin uygun gördüğü takdirde 18 Kasım tarihine kadar kongrelerimizi yapacağız. 18 Kasım 2017'de de il kongreleri başlayacak. 81 ilin kongresi planlanacak. Genel merkezin uygun gördüğü takdirde 25 Şubat 2018'e kadar il kongrelerimizi tamamlayıp 2019 seçimlerine güncellenmiş daha enerjisi yüksek kadrolarla devam edeceğiz." dedi.

İl Başkanı Karabıyık ayrıca devam eden FETÖ soruşturmalarına AK Parti olarak müdahil olacaklarını ve davalara katılacaklarını söyledi. Karabıyık, 15 Temmuz gecesi yatsı namazından sabah namazına kadar il ve ilçe meydanlarında demokrasi nöbeti tutacaklarını, tutulacak bu nöbetlere de bütün siyasi partileri davet etti.

İl Başkanı Karabıyık'ın ardından AK Parti Milletvekili Halil Eldemir konuştu. Eldemir, TBMM çalışmalardan ve Bilecik'e yapılacak ve yapımı devam eden yatırımlardan bahsetti.

Açıklamaların ardından soru - cevap bölümüne geçildi. Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep'in Lojistik Köy Projesi ve köy yollarının durumuyla ilgili sorularını ise AK Parti Milletvekili Halil Eldemir cevapladı. Milletvekili Eldemir Lojistik Köy Projesi'nin 2019 yılına kadar tamamlanacağını ifade ederken köy yollarıyla ilgili çalışmaların ise devam ettiğini öncelik olarak gurup köy yollarının yapılacağını söyledi. Muratdere Köyü sınırları içerisinden geçen Bozüyük-Bursa çevre yolunda meydana gelen kazaların önüne geçilebilmesi amacıyla nasıl bir önlem alınabileceği konusu soruldu. Milletvekili Eldemir, gereken çalışmaların başlatıldığını, mevcut bulunan alt geçitte aydınlatma çalışmasının yapılacağını, genel anlamda da bir kavşak çalışması üzerinde durulduğunu ifade etti. Sakarya Gazetesi muhabiri Sinan Önce'nin AK Parti'nin daha önceki kongrelerde olduğu gibi yapılacak kongrelere yine tek aday belirlenerek mi gidilecek sorusunu İl Başkanı Karabıyık cevapladı. İl Başkanı Karabıyık, genel merkezin isteği doğrultusunda kongrelere yine tek adayla gidileceğini söyledi.

Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem'in Osmaneli Devlet Hastanesi'ndeki doktor sıkıntısıyla ilgili sorusuna ise cevap veren AK Parti İl Başkanı Karabıyık, vatandaşların doktor taleplerine en hızlı şekilde cevap vermeye çalıştıklarını eksikliklerle ilgili bakanlıkla istişare halinde olduklarını söyledi.

Diğer gazetecilerin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne kamu görevlilerinin katılımının zorunlu olup olmadığı şeklindeki soruya Milletvekili Eldemir, bu günün Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen bir devlet töreni olduğunu mecburiyetten ziyade gönüllülük esasına göre sadece kamu görevlilerinin değil tüm vatandaşların bu güne sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Yeni kamu yerleşkesinin son durumuyla ilgili soruya ise Eldemir cevap verdi. Eldemir, konuyu valiliğin takip ettiğini ifade ederek: "Valilik, Emniyet ve Adliye ile ilgili çalışma başlatıldı. Burada kamulaştırma yapılmaya çalışıyor" dedi.

AK Parti'nin 2019 yılında yapılacak seçimlerle ilgili bir telefon anketi yaptığını bu anketle ilgili bilgilerinin olup olmadığı sorusuyla ilgili ise AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık konuştu. Karabıyık partinin düzenli aralıklarla anket çalışması yaptığını fakat milletvekili ve belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili genel merkezin şu sıralar bir anket çalışmasının olmadığını söyledi.

FETÖ'nün siyasi ayağına ne zaman girilecek sorusuna cevap veren AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık: "Bu konuda algılar siyasi ayağa müdahale edilmediği yönünde. Ancak bir siyasetçinin FETÖ ile şaibeli ilişkileri veya doğrudan ilişkileri varsa bunu bilenler şahit olanlar varsa mahkemede bir ifade ile çok kolay bahse konu kişileri duruşmaya çıkarabilirler. O noktada devletimiz 40 yıllık bir çete ile mücadele ediyor. Bunun temizliği kısa sürede tamamlanması mümkün değil. Aşama aşama devam ediyor. Siyasetçi bürokrat ayrılmıyor. Teması olan herkes adli işlem yapılıyor. Siyasetçi noktasında da Ak Parti olarak Türkiye genelinde genel merkezimiz içimizdekileri ayırdı. Parti ile ilişkilerini kesti. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da aktif görevde olan bir ilçe başkanımız görevden alındı." dedi.

Edebali Stadı'ndaki tribün çalışmalarıyla ilgili soruya cevap veren Milletvekili Eldemir, önümüzdeki süreçte yapılacağını fakat önümüzdeki sezona yetişme ihtimalinin zor olduğunu söyledi.

unnamed-(16)-004.jpg

Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.