KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU

KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU

Bozüyük MHP’nin geçtiğimiz günlerde iptal edilen kongresi 11 Haziran’da tekrar yapılacakBozüyük Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin olağan ilçe kongresi...

A+A-

Bozüyük MHP’nin geçtiğimiz günlerde iptal edilen kongresi 11 Haziran’da tekrar yapılacak

Bozüyük Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin olağan ilçe kongresi 29 Nisan tarihinde yapılmış ve İlçe Başkanlığına 2 oy fark ile Yılmaz Çevik seçilmişti. Bu sonuçların ardından MHP Genel Merkezi tarafından yapılan itirazlar sonucunda YSK seçimi iptal etmişti. Edinilen bilgiye göre ilçe seçim kurulunun MHP ilçe kongresi için yeni bir seçim takvimi belirlediği ve 11 Haziran’da MHP Bozüyük ilçe kongresinin yeniden yapılacağı belirtildi. Bozüyük MHP’de şimdi gözler 11 Haziran tarihine çevrilirken mevcut ilçe başkanı Ramazan Ayva ve Yılmaz Çevik arasında tekrarlanacak seçimin sonucu şimdiden merak ediliyor.

Geçtiğimiz süreçte MHP Genel Merkezi, Bozüyük'te gerçekleşen kongreyi delege yapısı uygun olmadığı gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna şikâyet ederek kongrenin iptalini istemiş ancak ilçe seçim kurulu bu talebi reddetmişti. Ardından bu talep Genel Merkez tarafından YSK'ya taşındı. Aynı gerekçeyle YSK'ya başvuran Genel Merkezin talebi bu defa kabul edilerek MHP Bozüyük ilçe kongresi iptal edilmişti. Edinilen bilgiye göre YSK’nın oy kullanan delegeler içerisinden partiye üye olmayan delegeler olduğu gerekçesiyle kongreyi iptal ederek seçimi yok saydığı öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulunun bu kararının ardından ilçe seçim kurulu da yeni bir seçim takvimi belirleyerek MHP Bozüyük ilçe kongresinin 11 Haziran Pazar günü yeniden yapılmasını kararlaştırdı.

Bu haber toplam 2963 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.