KONTROLSÜZ KAVŞAKTA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

KONTROLSÜZ KAVŞAKTA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bozüyük’te uzun süredir çözüm bekleyen eski sanayi kavşağındaki kontrolsüz kavşağın kapatılarak yerine yeni kavşak yapılması çalışmaları nihayet...

A+A-

Bozüyük’te uzun süredir çözüm bekleyen eski sanayi kavşağındaki kontrolsüz kavşağın kapatılarak yerine yeni kavşak yapılması çalışmaları nihayet başladı. Kasım ayı meclis toplantısında meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilen yeni kavşak için Bozüyük Belediyesi fen işleri ekipleri bugün itibariyle çalışmalarına başladı. Bir aksilik olmazsa bir hafta 10 gün içinde çalışmaların tamamlanmasının planlandığı belirtildi.


Kontrolsüz kavşak ile verilen imar komisyonu kararıyla İsmet İnönü Caddesi, Eski Sanayi- Akaryakıt İstasyonu- Otel arasında kalan geçiş kapatılarak, araç geçişleri  daha batıya kaydırılarak Yavuz Sokak ile Fahri Korutürk Caddesi hizasına alınacak. Eski sanayiden gelen taşıtların bu kavşaktan dönüş yaparak şehir merkezine geçişi sağlanacak. Eskişehir istikametinden gelen taşıtlar için Yavuz Sokaktan eski sanayi alanına giriş yapacak şekilde düzenleme yapılacak. Eski sanayi yan yolunun Bozüyük- Eskişehir (batı - doğu )istikametinde tek yön uygulaması yapılması için yan yolun doğusuna (Eskişehir tarafına) taşıt giremez levhası ve kavşak alanına trafik ışıkları konularak yeni kavşak çalışması tamamlanacak.

Emniyet Müdürlüğü bölgesinde bulunan orta refüj doğu istikametinde uzatılarak taşıtların "U" dönüşü yapmasının engellenecek. Oral Sokaktan inen taşıtların, Meteoroloji Caddesi ve Fahri Korutürk Caddesini takip ederek, yeni oluşturulacak kavşaktan Eskişehir istikametine devam etmesi sağlanacak. Bozüyük İstikametinden gelen taşıtların Oral Sokağa dönüşünün iptal edilmesi, bu taşıtların eski sanayi yan yolunu kullanarak Fahri Korutürk Caddesinden Yeni Mahalle istikametine dönüşü sağlanacak. Eski sanayi kavşağının Fahri Korutürk Caddesinin bulunduğu bölgeye alınması ile bu caddenin trafik yoğunluğu artacağından Fahri Korutürk Caddesinin, İsmet İnönü Caddesi ile Oğuz Sokak arasında kalan bölümünde çift taraflı park yasağının konmasının da bu çalışmalarla birlikte yapılması yönündeki komisyon kararı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilmişti.

Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.