Meclis Toplantısı Yapıldı

Meclis Toplantısı Yapıldı

Bozüyük Belediyesi, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı küresel salgın tedbirleri kapsamında, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yapıldı.

A+A-

Bozüyük Belediyesi, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı küresel salgın tedbirleri kapsamında, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yapıldı.
Belediye Metristepe Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda yapılan toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında 8 gündem maddesi görüşüldü.
Toplantıda ilk olarak “Metristepe İmar İnşaat Eğitim Gıda Turizm Organizasyon Ticaret Limited Şirketi'nin temsil ve ilzam yetkisi ile ilgili olarak Belediye Başkanının yoğunluğundan dolayı Şirket Müdürlük görevinin iptal konusu ve gündemin 2. Maddesi olan Metristepe İmar İnşaat Eğitim Gıda Turizm Organizasyon Ticaret Limited Şirketi'nin temsil ve ilzamı için Belediye Başkan Yardımcılarından, Belediye Meclis Üyeleri içerisinden ve / veya Belediye Personelleri içerisinden Şirket Müdürü ve/veya Müdürleri atama yetkisinin Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na yetki verilmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 3. Maddesinde yer alan Bozüyük Belediye Başkanlığı T Plakalı Ticari Taksi ve Durak İşletme Yönetmeliği'nin 7.maddesinin 7.fıkrasında "T plakalı ticari taksilerin beIirli süreler sonunda yenilenmesi esastır. T plakalı ticari taksiler 15 yaştan küçük olmalıdır. (15 yaş sınırı, araçların fabrika imal tarihinden sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanır.) 15 yaştan büyük mevcut araç işleticisi 31.12.2021 tarihine kadar araçlarını yenilemek zorundadırlar. 31.12.2021 tarihinden sonra araç değişikliği ve nakillerde 15 yaş uygulamasına başlanır. 15 yaşından büyük araçların nakil/yenileme işlemleri yapılmaz ve faaliyetten men edilir.'' şeklinde değişiklik yapılması konusu ise görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Ardından 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) fıkrasına ve 01.06.2021 tarihli Yakup Karabektaş'ın dilekçesine istinaden; İlçemiz Yeni Mahalle, 288 ada 124 nolu parselde Belediyemiz adına kayıtlı 121,48 m2 taşınmazın şuyulu bulunduğu 288 ada 24 nolu parsel maliki olan Yakup Karabektaş'a satışının yapılması için Encümene yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

m01.jpeg
Daha sonra 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) fıkrasına ve 15.06.2021 tarihli Hikmet Ertan ve Ayşe Dinç'in dilekçesine istinaden; ilçemiz Çarşı Mahalle, 796 ada 18 nolu parselde kayıtlı 1122 m2 taşınmazın, Bozüyük Belediyesine ait olan 236 m2 hissesinin, 118 m2 sinin,443 m2 hissesi olan Hikmet Ertan'a ve 118 m2’sinin de 443 m2 hissesi olan Ayşe Dinç'e satışının yapılması talebinin reddine ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce 3194 Sayılı İmar Kanununun 15. ve 16. maddeleri ile Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine uygun olarak ifraz edilmesine oy birliği ile kabulüne karar verildi. Ayrıca, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) fıkrasına ve 04.06.2021 tarihli Teksal Tekstil San. ve Tic. A.Ş.'nin dilekçesine istinaden; İlçemiz Yeni Mahalle,287 ada 139 (390,01 m2) nolu parsel ile 287 ada 141 (167,00 m2) nolu parselde Bozüyük Belediyesi adına kayıtlı taşınmazların şuyulu bulunduğu 287 ada 119 nolu parsel maliki olan Teksal Tekstil San. ve Tic. A.Ş.'ye satışının yapılması için Encümene yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.
İmar komisyonuna sevk edilen konular için komisyonca ek süre talep edilirken, MHP Meclis Üyesi Nurettin Oydu tarafından meclise sunulan İlçemiz Çarşı Mahalle vefat eden Muhtarı Bedri Yaz’ın isminin Kanal Caddesine veya uygun olan bir yere verilmesi konulu yazılı önergesinin oy birliği ile kabul edilerek İmar Komisyonuna sevk edildi. MHP Meclis Üyesi Nurettin Oydu tarafından Meclise sunulan bir başka yazılı önerge olan, Bozüyük ismini kullanarak ilçemizin tanıtımını sağlayan esnaflardan tabela vergisinin alınmaması önergesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Öte yandan Eylül ayı meclis toplantısı 2 Eylül 2021 Perşembe günü yapılacak.

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.