MECLİS TOPLANTISINDA ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADILAR

MECLİS TOPLANTISINDA ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADILAR

Bozüyük Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu başkanlığında yapıldı.Bozüyük Belediyesi...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu başkanlığında yapıldı.
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Başkan Bakkalcıoğlu’nun daveti üzerine İdlib’de verdiğimiz 34 şehit ve diğer tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından gündemin 1. sırasında yer alan “Belediye bünyesinde 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 48. Maddesi gereği; 01/03/2010 tarih ve 32 Sayılı Meclis Kararı ile oluşturulan Mezarlıklar Müdürlüğü’nün kapatılarak faaliyetlerinin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yerine getirilmesi, ödeneklerinin Fen İşleri Müdürlüğünün ilgili bütçe kalemlerine aktarılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantının devamında gündemin 2. maddesinde yer alan “Belediye tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü aracılığıyla, 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 27’nci maddesi hükmü uyarınca görüşülmek ve değerlendirilmek üzere Sayıştay Başkanlığına gönderilen “T.C. Bozüyük Belediyesi Nakdi Yardım Uygulama Yönetmeliği (CANSUYU)” taslağının Sayıştay Başkanlığında görüşülmesi sonucunda, Sayıştay Başkanlığı Daireler Kurulunun 29.01.2020 tarih ve 1640/9 sayılı kararında belirtilen hususlar doğrultusunda yapılan düzeltmeler sonrasında hazırlanan yeni “T.C. Bilecik İli Bozüyük Belediyesi Nakdi Yardım Uygulama Yönetmeliğinin (CANSUYU)” görüşülmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan 3194 Sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrası, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve Bozüyük Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği'nin yazısına istinaden; 08.11.2019 tarihli ve 131 sayılı Bozüyük Belediyesi Meclis Kararı ile onaylanan imar planı değişikliğinde,  408 ada 3 nolu parselde Hazine adına kayıtlı taşınmazın, resmi kurum alanından otopark alanına dönüştürülerek, Hazine açısından hak ve menfaat kaybına sebep olacağı düşünüldüğünden, bahse konu taşınmazın imar planındaki fonksiyonunun, Hazine menfaatine uygun olacak şekilde eski haline getirilmesi talebinin görüşülmesi konusu ise oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. 

meclis-2-mart-2020-3-(1).jpg


Bu haber toplam 1851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum