MEDYA BULUŞMASINA KATILDIK

MEDYA BULUŞMASINA KATILDIK

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Eskişehir’de düzenlenen medya buluşması toplantısına...

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Eskişehir’de düzenlenen medya buluşması toplantısına katıldı. Bakan Avcı, Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Afyon'dan gelen gazetecilerin katıldığı toplantıda turizm ve referandum çalışmaları konularında açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Düzenlenen programa Bilecik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi sahibi Mehmet Erdal ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep'te davetli olarak katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın soruları cevaplandırdığı programda Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal, Bakan Nabi Avcı’ya Söğüt Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri ile ilgili bir soru yöneltti. Erdal sorusunda, Şenliklerin 700 yılın üzerinde bir kutlama geçmişi bulunduğunu hatırlatarak son yıllarda bu kutlamaların siyasi propagandaların gölgesinde kaldığını söyledi. Kutlamalarla ilgili yeni formatlar ve projelerin olup olmadığını sordu. Diriliş Ertuğrul dizisiyle de Söğüt’ün bugünlerde daha fazla ilgi çekmeye başladığını hatırlattı.

Bakan Nabi Avcı açıklamasında “Söğüt Şenliklerini siyasi bir rekabet alanı gibi görmemek lazım. Şenlikler asgari ve azami müştereklerin sergilenmesine en uygun bir zemin olarak değerlendirilmelidir. Zaman zaman istenmeyen tablolar oluşabiliyor. Asıl problem orasının hem zihniyet hem de mekan olarak mahallilikten kurtarılıp milli bir ölçeğe taşınmasıdır. Bugüne kadar hem çevre düzenlemesi hem de program yapısı olarak Ertuğrulgazi’yi Anma ve Şöğüt şenlikleri sanki mahalli bir festival havasında gerçekleştirildi. Artık öyle değil. Burası cihan imparatorluğunun kurulduğu bir yer. Dolayısıyla hem mekanını düzenlemek hem de programı ona göre tertip etmek üzere Bilecik Valiliğiz ile bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda orası bu manaya uygun bir mekan düzenlemesi içinde oradaki etkinliklerin zenginliği içerisinde bütün milletin katılımıyla bir şenlik havasında yapmamız gerekiyor. Diriliş Ertuğrul dizisiyle daha da tanınmaya başladı. Biz orayı söylediğim manada bir havaya kavuşturabilirsek Türkiye genelinde ciddi bir misafir ağırlayabilecek program olur diye ümit ediyoruz” dedi.  

unnamed-026.jpg

 

 

 

 

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.