MİNİK HAFIZLAR İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI

MİNİK HAFIZLAR İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI

Bozüyük Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen 40 Hadis Ezberleme Yarışması’nda öğrenciler hadislerin Arapça okunması ve Türkçe...

A+A-

Bozüyük Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen 40 Hadis Ezberleme Yarışması’nda öğrenciler hadislerin Arapça okunması ve Türkçe mealinin doğru olarak söylenmesi dallarında yarıştı.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Murat Gümüş; “ Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen hadis yarışmasına katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, bu etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Okul Müdürünün konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler ve ilahiler seslendirildi.

unnamed-032.jpg

İlahilerin devamında ise öğrenciler isimlerinin okunması ile birlikte sahneye gelerek seçtikleri zarf numaralarına göre sorulan hadisleri okudular. Yarışmacılar salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlanırken yarışma sonunda öğrenciler arasından dereceye girenlere ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Müftüsü Selami Bağcı ve Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli takdim etti. Program sonunda konuşan Başkan Bakıcı; “Burada peygamberimiz (SAV)'ın kutlu doğumunun kutlandığı bu mübarek haftada okudukları hadisler ile bizlere unutulmaz bir akşam yaşatan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bizler son zamanlarda gördüğümüz olaylar karşısında gelecek için kaygılanırken bu çocuklarımızı görmek ülkemizin ve geleceğimizin sağlam ellere teslim edileceğini gösterdi. Bu akşamda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen hadis yarışmasına Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

unnamed-(1)-029.jpg

Bu haber toplam 4573 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.