MİNİK İZCİLERDEN KENT KONSEYİ'NE ZİYARET

MİNİK İZCİLERDEN KENT KONSEYİ'NE ZİYARET

Minik izciler Kent Konseyi hakkında bilgi almak amacıyla Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli’yi ziyaret etti.Kent Konseyi Çalışma grubu İzcilik Kulübü...

A+A-

Minik izciler Kent Konseyi hakkında bilgi almak amacıyla Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli’yi ziyaret etti.
Kent Konseyi Çalışma grubu İzcilik Kulübü Başkanı Veli Çelik beraberindeki izci gurupları ile birlikte Kent Konseyi hakkında bilgi almak ve programlarla ilgili bilgi aktarmak amacı ile Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Burada Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ile görüşen izciler, Kent Konseyi ve çalışma gurupları hakkında bilgi aldı. Başkan Osman Tekeli öncelikle minik izcilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerin Kent Konseyi ile ilgili merak ettikleri konulara açıklık getirdi. “Çalışma gruplarımız ile şehrimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Tekeli öğrencilerle tek tek tanışarak her birine ‘Bozüyük Panoraması’ adlı kitap hediye etti. 
Ardından İzci Kulübü Başkanı Veli Çelik de izci kulübünün çalışmaları ile ilgili bilgi vererek “İzcilik Federasyonu tarafından ya da bizim düzenlediğimiz kamplar oluyor. Geçtiğimiz dönemlerde Camiliyayla’da kamp gerçekleştirdik. Çadır kurarak konaklama yaptık. Saraycık izci evinde de kamplar yapıyoruz. Federasyonumuzun düzenlediği kamplardan en önemlileri Çanakkale ve Allahuekber Şehitleri Anma Kampı. Bu kamplar Türkiye genelinde sayıları 200- 300 bini bulan kişilerin katılımı ile gerçekleşiyor. En önemlisi olan Çanakkale kampında çocuklarımızı 57. Alayın yaşadığı şekilde yaşatıyoruz. Tamamı şehit olan 57. Alay vardır. Tarih dersinde anlatılır. Fakat çocuklar bunu bir haftada unutur. Biz orada İzci çocuklarımızı Kocadere’ de yatırıp şafak vakti kaldırıyoruz. Ellerinde çorba, hamur kızartması verip başlarına kına yakarak yola çıkarıyoruz. Kocadere’den 18 kilometre mesafesi olan Conk Bayırı’na yürüyoruz. Şehitlik ziyaretimizin ardından tören düzenlenerek kamp son buluyor” dedi.
İzci Kulübü Başkanı Veli Çelik, son olarak kulübün en önemli çalışmalarından birinin plastik kapak toplama kampanyası olduğunu söyleyerek “Broşürler ile tüm Bozüyük halkı bu kampanyaya katılmaları için davet edilecek. Toplanan bu kapaklar ile fidan dikimi gerçekleştirilecek. ‘Plastik kapaklar fidana dönüşsün’ sloganı ile bu kampanya Kasım ayına kadar devam edecek” dedi.

757863.jpg


Bu haber toplam 2088 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.