MÜDÜR YILDIZ, BOZÜYÜK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

MÜDÜR YILDIZ, BOZÜYÜK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

5 bin 276 büyükbaş 14 bin 497 küçükbaş hayvan varlığı ile kurban sıkıntısı bulunmuyorİl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız;...

A+A-

5 bin 276 büyükbaş 14 bin 497 küçükbaş hayvan varlığı ile kurban sıkıntısı bulunmuyor

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız; İlçe Müdürü Süleyman Canan ve veteriner hekimlerle birlikte Bozüyük hayvan pazarı ve kesimhanelerde incelemeler de bulundu. Bayramın sonuna kadar aralıksız denetimler yapacaklarını söyleyen Yıldız, damızlık değeri taşıyan, nakil belgesi olmayan, sağlıksız, 24 aydan daha küçük olan ve kulak küpesiz hayvanları satmamaları konusunda satıcıları uyardı.

İl Müdürü Yıldız, ilimizde toplam 5 bin 276 büyükbaş 14 bin 497 küçükbaş hayvan varlığı ile kurban sıkıntısı bulunmadığını söyledi. Müdür Yıldız, “Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlarımız kurbanlarını güvenle alabilirler. Kurban edilecek hayvanın dini ölçülere uygun olması, sağlıklı olması, damızlık özelliği taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların alınmaması,  eğer dişi hayvan alınacaksa damızlık özelliklerini yitirdiklerine dair resmi veteriner hekim raporunun muhakkak sorgulanması gerekmektedir. Hayvanların kulaklarında küpelerinin bulunması, büyükbaş hayvanlar için pasaportları, küçükbaş hayvanlar için ise nakil belgelerinin yanında olması gereklidir.

Kurban kesim yeri olarak Belediye ve özel mezbahana veya kurban komisyonlarının belirlediği izinli kesim yerlerinin tercih edilmesi, kendi bahçelerinde kesim yapacakların çevreye zarar vermeyecek şekilde kesim yapması, cadde, sokak, park gibi kamusal alanlarda kesim yapılmaması gerekmektedir. Kurban kesildikten sonra toplum ve çevre sağlığı açısından kan, atıklar ve iç organlar evcil ve yabani hayvanlara verilmemeli, derin çukurlara gömülerek imha edilmeli ve etler soğuduktan sonra tüketilmelidir.  Kesilen hayvanların kulak küpeleri İl ve İlçe Müdürlüklerimize teslim edilmelidir. Bu konularda tüm vatandaşlarımız İl ve İlçe Müdürlüklerimizden bilgi alabilirler. Halkımızın, Milletimizin ve İslam Aleminin Kurban Bayramını şimdiden kutluyor, kurbanlarının makbul, ibadetlerimizin kabul olmasını, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum" dedi.

20170825aw156932_03.jpg

Bu haber toplam 2188 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.