MUHTAR ŞİMŞEK'TEN MECLİS ÜYELERİNE FIRÇA!

MUHTAR ŞİMŞEK'TEN MECLİS ÜYELERİNE FIRÇA!

İl Genel Meclisi Eylül ayı son birleşimine Bozüyük Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şimşek damga vurdu. Muhtar Şimşek, Karaağaç köyünde yaşanan sıkıntılarla...

A+A-

İl Genel Meclisi Eylül ayı son birleşimine Bozüyük Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şimşek damga vurdu. Muhtar Şimşek, Karaağaç köyünde yaşanan sıkıntılarla ilgili meclis üyelerine bilgi verirken, doğuda bulunan köylere giden hizmetlerle, ilimiz köylerine gelen hizmetleri karşılaştırdı. 

Kendisinin Bayburtlu olduğunu, Bayburttaki her köyde 3-5 tane İş-Kur çalışanı olduğunu kaydeden Muhtar Şimşek: "Bizde neden yok" diye meclis üyelerine sordu. Doğudaki köylerde köy konaklarının devlet tarafından yapıldığını kaydeden Şimşek: "Biz köy konağı yapmaya kalkıyoruz koş oraya desteğe, koş bu tarafa, koş oradan çimento al, kum al v.s. Bunlarla ilgili doğuya destek veriliyor da buralara neden verilmiyor?" dedi. 

Daha sonra meclis üyelerine seslenen Bozüyük Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şimşek: "Ben bunları bütün meclis üyelerine söylüyorum. Gereken yerlere bildirilsin. Bu gerçek yani. Hangi köye giderseniz gidin Bozüyük'te Bilecik'te İş-Kur'dan çalışan yok. Neden doğuda var? En basit bir köy söyleyeyim Bayburt'un Mescitli köyü. Bu köyde 5 tane çalışan var İş-Kur'dan. Geçen sene 7 taneymiş. Bizde bir tane yok. O zaman meclis üyeleri siz hakikatten burada boşuna oturuyorsunuz. Bir tarafı takip etmiyorsunuz. Gerçeği söylüyorum."dedi. Bu sözler üzerine meclis üyeleri arasında homurdanmalar yaşanırken, bazı meclis üyeleri toplantı salonunu terk etti. 

'İMAR KONUSU DÜZELTİLSİN'

Bozüyük Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şimşek Eylül ayı son birleşiminde şunları ifade etti: "Köy olarak hep anlatıyoruz, köylere yardım yardım ama henüz tam destek gelmiyor. Şimdi burada hep Ozan beyin üzerine gidiyoruz ama bu meclis üyeleri Ozan beye destek verecek ki Ozan bey de yollarda ve işlerde çalışmasını düzgünce yapsın. Ben tahmin ediyorum tam destek gelmediği için Ozan beyde zor durumda kalıyor. Anlatıyoruz  Ozan beyi hep köşeye sıkıştırdık.

Karaağaç köyüne dönecek bir sürü köylü var. Yalnız bu tapu işinde, aynı Bozüyük’te yapılacak şeklinde ev yapılacakmış. Bu yüzden köylere dönüş yok. Bu imar konusunun düzeltilmesini istiyoruz.

'BİZDE NEDEN YOK?'

İş-Kur'la ilgili. Ben kendim aslen Bayburtluyum. Bayramda Bayburt'a gittim. Her köyde 3-5 tane İş-Kur'dan çalışan var. Bizim burada neden yok? Niçin verilmiyor? Orada 5 tane var cami, mezarlık ve köy temizliğinde her köyde var. Bizde neden yok. En azından bizde de 2-3 köye verilsin de bakımları yapılsın. Hepsi muhtarlığın emrinde çalışıyor. Biz kendimiz çalışıyoruz. Bunlar niçin yapılmıyor? Meclis üyelerine bunları söylemek istiyorum. 

'BİZİM KAZANÇLAR DOĞUYA AKIYOR'

Bütün doğuda köylerde köy konakları yapılmış. Kim yaptı? Devlet yapıp teslim etti. Muhtara soruyorum senin bir desteğin var mı benim yok diyor. Biz köy konağı yapmaya kalkıyorsun koş oraya desteğe koş bu tarafa koş oradan çimento al kum al v.s. Bunlarla ilgili doğuya destek veriliyor da buralara verilmiyor? Doğu da işsizlikten dolayı bu destekler veriliyormuş. Ama doğuda herkes okumuş hakimi savcısı hep doğulu. Biz burada neden okutamıyoruz? Ben Bayburtluyum. Bizim burada kazançlar doğuya akıyor. Şükür biz burada azabını çekiyoruz.

Ben bunları bütün meclis üyelerine söylüyorum. Gereken bildirilecek yerlere bildirilsin. Bu gerçek yani. Hangi köye giderseniz gidin Bozüyük Bilecik İş-Kur'dan çalışan yok. Neden doğuda var? En basit bir köy söyleyeyim Bayburt'un Mescitli köyü. Bu köyde 5 tane çalışan var İş-Kur'dan. Geçen sene 7 taneymiş. Bizde bir tane yok. 

'BOŞUNA OTURUYORSUNUZ'

O zaman meclis üyeleri siz hakikatten burada boşuna oturuyorsunuz. Bir tarafı takip etmiyorsunuz. Gerçeği söylüyorum." sözleri üzerine meclis üyeleri arasında homurdanmalar yaşandı. 

Bu sözler üzerine İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik: "Tamam duyduğunu aktardın ama o son cümlen hoş olmadı yani" dedi. 

Bozüyük Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şimşek ise: "Eyvallah ama köyler bitti. Köyler bitik yani. Meclis üyelerinin bu durumları araştırması lazım." dedi. 

'KÖYÜM HİZMET ALMADI DERSE YANLIŞ OLUR'

İl Genel Meclis Üyesi İsmail Zeki Uyanık, Muhtarın bu sözleri sonrası söz alarak şunları dile getirdi: "İl Genel Meclisi yasaya göre görevini yapıyor. Karaağaç Köyü Muhtarımız çok iyi bilir kendi dönemlerinde Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden su depoları, trafo, kanalizasyon, asfalt çalışmaları seçilmiş il genel meclis üyelerinin gayretleriyle oldu. Köyüm hizmet almadı derse yanlış olur. Senelerden beri Karaağaç Köyüne hizmet veriyoruz. Nizamettin hocam da burada. Gelen hizmetin buraya uygulanabilmesi için İl Özel İdaresinde bizim 37 milyonluk bir yatırımımız var gelen para 500 milyon olsa ona göre yatırım yapılır. Gelene göre göre diğer köylerimize aktarmaya çalışıyoruz. Ankara'dan buraya gelen paraların çoğalmasıyla yapılacak çalışmalar. Ama meclis üyeleri çalışmıyor dediğinizde bu başka birşey olur. Çünkü burada hepimiz il ve ilçelerimiz için çalışıyoruz." dedi. 

Bu sözler üzerine Bozüyük Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şimşek: "Eğer doğuya bu kadar para aktarılıyorsa bende diyorum ki bizede istenilsin. Niye oraya aktarılıyorda bize gelmiyor. 3-4 katlı köy konağı yapıyorlar ben 1 katlı köy konağı yapamıyorum.

'ÖZÜR DİLERİM'

Biz sizin gayretlerinizle ilgili birşey demiyoruz. Doğuda eşeğin çıkmadığı yerlerde ben taksiyle geziyorum. Ama benim köyümün arazi yollarına  geldiğin zaman kepçe gitmiyor traktör gitmiyor. Bende bunları söylüyorum. Doğuda bunlar var da bizde neden yok. Sizden ricamız bunları bildirin. Bu tarafa da aktarım olsun. Son kelimemden dolayı da özür dilerim dedi. Hakikatten bunları gördüğüm için söylüyorum " dedi. 

dsc_1552-(1).jpg

Bu haber toplam 5300 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.