Mv. Tüzün kanun teklifi verdi

Mv. Tüzün kanun teklifi verdi

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, belediye ve özel idarelerin gelirlerini artırmayı öngören bir kanun teklifi verdi.

A+A-

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, deprem felaketinin yaralarını sarmak adına harekete geçen belediye ve özel idarelerin bütçelerinden önemli miktarların yardımlara kaydırıldığına dikkat çekerek, belediye ve özel idarelerin gelirlerini artırmayı öngören bir kanun teklifi verdi.

Belediye ve özel idarelerin sosyal yardım bütçelerinin yanı sıra yatırım bütçelerini de kullandıklarını ifade eden Milletvekili Tüzün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“İlk günden itibaren Genel Merkez tarafından deprem bölgesinde yaşadığımız bu büyük felaketin yaralarını sarmak, yapılacak yardım ve çalışmaları koordine etmek üzere bölgede görevlendirildim. Şunu açık yüreklilikle söylemeliyim ki eski bir Belediye Başkanı olarak böyle durumlarda Belediyelerimizin ve Yerel Yönetimlerimizin ne kadar etkili olduğuna bir kez daha şahit oldum ve Belediyelerimiz ile gurur duydum. Ancak bu süreçte depremin hemen ardından elindeki imkanları seferber ederek harekete geçen siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm Belediyelerimiz kendi görev alanlarında kullanacakları sosyal yardım bütçelerinin yanında bu yarayı sarmak için yatırım bütçelerini de seferber ettiler. Fakat görüştüğüm birçok belediye başkanımız zaten yetersiz olan bütçelerinin neredeyse büyük bir bölümünü sosyal yardım ile afet bölgesine destek için tahsis ettiklerini söylediler. Bu üzücü olay bir kez daha göstermiştir ki Yerel Yönetimler hayatımızın her alanında bize en hızlı ulaşan ve yardım elini uzatan kurumlarımızdır. Bu nedenle onların ekonomik olarak güçlü olması çok önemlidir. Dolayısıyla da Belediyelerimizin ve İl Özel İdarelerimizin Genel Bütçe Vergi Gelirleri tahsilatından aldıkları payların arttırılması, kredi ve benzeri kesintilerinin sınırı olan %40 oranının %20’ye çekilmesi bu ve benzeri çalışma ile acilen Belediyelerimizin ve İl Özel İdarelerimizin gelirlerinin arttırılması konusunda TBMM’ye Kanun Teklifi verdim.” dedi.

Bu haber toplam 2507 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.