MV. TÜZÜN’DEN ÇARPICI İDDİA!

MV. TÜZÜN’DEN ÇARPICI İDDİA!

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Domaniç’ten başlayarak Bozüyük sınırlarına giren orman yangınıyla ilgili çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi....

A+A-

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Domaniç’ten başlayarak Bozüyük sınırlarına giren orman yangınıyla ilgili çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Mv. Tüzün, yangınla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nı aradığını ve Bakanlık yetkililerinin ‘Yangın söndürüldü’ şeklinde kendisine bilgi verdiklerini öne sürdü. 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bozüyük’ün Camiliyayla Köyü yakınlarında devam eden orman yangınıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gitti. Milletvekili Tüzün, burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Pazar günü başlayan yangının kontrol altına alınamayışıyla ilgili bir dizi eleştirilerde bulundu. Bozüyük’ün çok büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu aktaran Tüzün, yetkilileri göreve davet etti. Koordinasyon eksikliği olduğunu öne süren Tüzün bazı ihmallerden bahsederek, “Yangının çıktığı ilk günden beri vatandaşlarımız 177’yi arıyorlar ancak ‘O yangın küçük yangın, siz başınızın çaresine bakın’ diyorlar. Köylülerimiz ağaçları kesmek istiyorlar ama kestirmiyorlar. Bunlar denildi ve şu anda yaklaşık 300 hektarlık orman yangını ile karşı karşıyayız. 

Buraya birçok ilden itfaiye gelmiş durumda ama koordinasyon eksikliğinden dolayı birbirleri ile irtibat kuramıyorlar. Yetkililere sesleniyorum, ciğerimiz yanıyor ve bu yangına derhal müdahale edin. Bozüyük’ümüzün bu bölgesi büyük bir felaket ile karşı karşıya. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, hükümetimiz, yetkililer bu yangına müdahale edin. Bölgenin milletvekili olarak uyarıyorum, Bakanlığın bu bölgeye derhal önlem almasını ve kriz masası kurmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.  

MÜCAHİD ERDAL MV. TÜZÜN’Ü ARADI

Mv. Tüzün açıklamasının bir bölümündeyse, yerel basının orman yangınına duyarsız kaldığını söyledi. Bunun üzerine Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Tüzün’ü aradı. Mücahid Erdal, Erdallar Basın Kuruluşları bünyesinde faaliyet gösteren başta Sakarya Gazetesi olmak üzere Yeni Bozüyük Gazetesi ve Osmaneli Haber Gazetesi’nde konuya ilişkin yer alan haberleri hatırlattı. Tüzün ise açıklamasının hedefinde yerel basının olmadığını ulusal ajansların ilimizdeki yerel temsilcilerini eleştirdiğini ifade etti. Tüzün, ulusal ajansların temsilcilerinin yangını ulusal medyaya taşımakta yetersiz kaldıklarını ve son dönemdeki en büyük yangının ülke gündemine getirilemediğini dile getirdi. 

‘BİZİ DEĞİL MEVKİDAŞINIZI ELEŞTİRİN’

Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Erdallar Basın Kuruluşları bünyesindeki basın-yayın organlarının yangınla ilgili gerekli kamuoyunu oluşturduğunu söyleyerek, “Biz üzerimize düşeni yerine getirdik. Sizde illimizin bir vekili olarak konuya hassasiyet göstermişsiniz ancak açıklamanızdaki kelime seçiminde keşke daha seçici davransaydınız. Biz, yangına gösterdiğimiz hassasiyetle birlikte sizin de konuyla ilgili açıklamalarınıza yer veririz” dedikten sonra Tüzün’ün anlatımı üzerine asıl eleştirilmesi gereken konulara değinmediğini dile getirdi.

‘BAKANLIĞI BEN HAREKETE GEÇİRDİM’

Mücahid Erdal ile Mv. Yaşar Tüzün arasında geçen telefon görüşmesinin devamında çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Mv. Tüzün, yangınla ilgili Bakanlık yetkililerini kendisinin harekete geçirdiğini kaydederek şunları aktardı:

“Bölgemizdeki orman yangınıyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığını aradım. Yangının durumuna ilişkin ve çalışmaları hakkında bilgi istedim ancak bakanlık yetkililerinin yangından haberleri yok. Bana ‘Oradaki yangın sönmedi mi?’ diye soruyorlar. Bende bırakın kontrol altına alınmayı ilerlediğini anlattım. Niyetimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil” şeklinde konuştu. 

mv-tuzunden-carpici-iddia2.jpg

Bu haber toplam 2577 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum