‘NE OLACAK BU VATANDAŞIN HALİ?’

‘NE OLACAK BU VATANDAŞIN HALİ?’

Bozüyük Yeşilkent Mahallesi’nde dönemin Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından yapılan bazı binalar 1999 yılında yaşanan depremin...

A+A-

Bozüyük Yeşilkent Mahallesi’nde dönemin Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından yapılan bazı binalar 1999 yılında yaşanan depremin ardından büyük hasar görmüş ve boşaltılmıştı. Hasar gören 2 blok Belediye Başkanı Fatih Bakıcı döneminde ise “can güvenliği” gerekçesiyle yıkıldı. 20 hanenin bulunduğu yıkılan binalarla ilgili hak sahibi vatandaşlar yaklaşık 19 yıldır mağduriyetlerini giderecek bir kapı bulamadıklarıyla ilgili gazetemize şikâyetlerini dile getirdi.
Gazete olarak bizde vatandaşın bu şikâyetiyle ilgili Yeşilkent Mahalle Muhtarı Hayati Çil’e konunun akıbetini sorduk. Muhtar Çil’de, 1999 depreminden sonra 2 blokta 19 hanenin mağdur olduğunu, yaklaşık 21 yıldır da çözüm beklendiğini ifade ederek; “Ne olacak bu vatandaşın hali? Kime gidip hakkını arayacak” dedi.
Konuyla ilgili gazetemizin sorularını cevaplayan Yeşilkent Mahalle Muhtarı Hayati Çil: “1996 yılında Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu döneminde o binalar yapıldı. 1-2 yıl oturdular 1999 depreminde bu binalar boşaltıldı. O binalar 10 yıldan fazla bir süre boş durdu. Yıkılmadı. Bu binalar boş durunca tinerciler o binaları mesken tuttu. Çok uğraştım muhtar olarak ben o dönemler. En son Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı can güvenliği açısından yıkılmasını sağladı.
Orada 20 hane zarar gördü. Bunlardan 1 tanesi zararını kişisel uğraşları sonucunda karşıladı. Şuan da orada 19 hanenin zararı var ve bu zarar henüz karşılanmadı. 2 blok yıkıldı. Birisinde 12 birisinde 8 daire vardı. Bu mağdur 19 kişi kime nereye gideceklerini bilmiyor. Ne olacak bu vatandaşın hali? Kime gidip hakkını arayacak. 19 yıldır çözüm bekleyen bir sorun var ortada” dedi. 

unnamed-(1)-033.jpg


Bu haber toplam 4712 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.