NİHAYET NEŞTER VURULDU

NİHAYET NEŞTER VURULDU

Keskin virajlar ve eğimler yumuşatılarak kavşak yeniden düzenleniyorBozüyük’te ulaşıma açıldığı günden bu yana çok sayıda yaralamalı ve ölümlü...

A+A-

Keskin virajlar ve eğimler yumuşatılarak kavşak yeniden düzenleniyor

Bozüyük’te ulaşıma açıldığı günden bu yana çok sayıda yaralamalı ve ölümlü kazanın meydana geldiği Kütahya kavşağına nihayet neşter vuruldu.

Bugüne kadar çok sayıda kazanın meydana geldiği bu kavşağın hatalı olduğu hem sürücüler hem de yetkililerce defalarca dile getirilmişti. Yolun ulaşıma açılmasının üzerinden 7 yıl geçtikten sonra sonunda bu sese kulak verilerek kavşağın sorunlu bölümüyle alakalı çalışma başlatıldı.

Yol kullanıcıları özellikle Eskişehir’den gelip Kütahya istikametine, Kütahya’dan gelip Bursa istikametine dönüş yapmaya çalıştıkları sırada virajların keskin olması nedeniyle zor anlar yaşamış ve birçok kaza meydana gelmişti. Söz konusu yol ayrımında bulunan keskin virajlarla alakalı yaşanan kazalar ve tutulan raporların ardından ilgili mühendislerce yeniden inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonrasında virajların keskin ve hatalı olduğu tespit edilerek karayolları ekiplerince kavşak çalışması başlatıldı. Şimdi karayolları tarafından keskin virajlar ve eğimler yumuşatılarak yeniden yapılıyor. Bir süredir ulaşıma kapanan kavşakta alt yapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu ve önümüzdeki günlerde asfalt çalışmasının yapılarak yeniden ulaşıma açılacağı kaydedildi.

2010 yılında ulaşıma açılan yolda bugüne kadar 33 maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana gelirken kazalarda birçoğu ağır 118 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Bu kavşağın adı özellikle otobüs kazalarıyla sıkça gündeme gelmişti.  

unnamed-(3)-038.jpg

Bu haber toplam 3686 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum