NİHAYET YIKILIYOR..

NİHAYET YIKILIYOR..

Bozüyük’te uzun yıllar fiziki olarak oturulabilecek durumda olmadığı halde kütüphane olarak hizmet veren ve son 3 yıldır da alkolik ve madde bağımlılarının...

A+A-

Bozüyük’te uzun yıllar fiziki olarak oturulabilecek durumda olmadığı halde kütüphane olarak hizmet veren ve son 3 yıldır da alkolik ve madde bağımlılarının mekânı olan eski kütüphane binasının yıkım çalışmaları nihayet başladı.

4 Eylül Mahallesi’ndeki öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu bir alanda bulunan metruk bina, başta öğrenciler ve mahalle sakinleri için büyük tehlike oluşturuyordu. Bu duruma veliler çoğu kez tepki göstermesine rağmen 3 yıl boyunca alkolik ve madde bağımlılarının mekânı oldu. Bu konuyu defalarca dile getirmiş ve yetkilileri her defasında göreve davet etmiştik. Nihayet uzun uğraşlarımızın ardından yapılan incelemeler sonunda eski kütüphane binası için yıkım kararı alındı.

dsc_3019.jpgEski kütüphane binasında yapılan incelemeler sonunda nihayet binanın riskli yapı olduğunun tespit edilmesi sonucunda Bozüyük Belediyesi tarafından yıkım çalışmaları başlatıldı. Binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu yaptığı açıklamada; “ Uzun yıllardır boş halde duran ve özellikle de çevrede yaşayan vatandaşlarımız tarafından, durumu merak konusu olan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bina ile ilgili olarak yapılan incelemeler sonunda riskli yapı olduğu öngörülmüş, binanın vatandaşlarımız için tehlike oluşturmaması için yıkım çalışmalarına başlanılmıştır”dedi.

dsc_3008.jpgÇalışmalar sırasında çevreye rahatsızlık vermemek ve toz oluşumunu engellemek için, itfaiye araçları ile yıkım sahasında sulama yapan ekipler, çalışmalar hakkında Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu’na bilgi verdi. Başlatılan yıkım çalışmaları özellikle çevrede yaşayan vatandaşlar tarafından oldukça olumlu karşılanırken, oluşan molozların yıkım sonrasında kamyonlar ile belirlenen döküm sahasına taşınacağı belirtildi.

dsc_3011.jpg

Bu haber toplam 2864 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.