Nohut Üretim Alanları Artıyor

Nohut Üretim Alanları Artıyor

Bozüyük ve Söğüt ilçelerinde tarımsal üretim alanlarının genişletilmesine yönelik önemli bir adım atıldı.

A+A-

Bozüyük ve Söğüt ilçelerinde tarımsal üretim alanlarının genişletilmesine yönelik önemli bir adım atıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Nohut Üretimini Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında, ilçelerde nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
Söğüt ilçesine bağlı Zemzemiye köyünde düzenlenen törene, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, İl Genel Meclis Üyesi Nejdet Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Büyükgüner, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

bozuyukte-nohut-uretim-alanlari-artiyor4.jpg

Vali Aygöl'ün ve Bakanlık desteğiyle yürütülen proje kapsamında, Bozüyük ve Söğüt ilçelerinde 200 çiftçiye toplamda 48 ton Azkan cinsi nohut tohumu dağıtıldı.
Vali Aygöl, yaptığı konuşmada, "Üretmeden tüketmek mümkün değil, bunun için üretmemiz lazım ki tüketebilelim" diyerek tüm çiftçilere hayırlı ve bereketli bir üretim sezonu geçirmeleri temennisinde bulundu.

bozuyukte-nohut-uretim-alanlari-artiyor.jpgÖte yandan, Bozüyük'ün Poyra köyünde düzenlenen dağıtım programında, ilçede faaliyet gösteren 67 çiftçiye toplamda 1.840 dekarlık alanda ekilmek üzere 24.100 kilogram azkan çeşidi nohut tohumu dağıtıldı. Bu dağıtımın yüzde 50'sinin Bakanlık tarafından karşılandığı belirtilirken, ilçe genelinde ise yaklaşık 5.500 dekarlık bir alanda nohut ekimi yapıldığı öğrenildi.
Bu proje ile mevcut ekim alanlarındaki nohut veriminin artırılması hedeflenirken, kırsalda bulunan ve çeşitli sebeplerle üretim yapılmayan kuru-atıl tarım arazilerinde nohut üretiminin yaygınlaştırılması ve çiftçilere destek sağlanması amaçlanıyor.

bozuyukte-nohut-uretim-alanlari-artiyor-001.jpg

Bu haber toplam 1047 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.