ÖĞRENCİLER BİLİMLE BULUŞTU

ÖĞRENCİLER BİLİMLE BULUŞTU

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri başladı.

A+A-

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri  başladı. Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde öğrenciler bilimle buluştu.
Üç gün boyunca ziyarete açık kalacak şenliğin açılışına, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Şükrü Beydemir, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Tuncay Döğeroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Belediye Başkanı  Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut Demir katıldı.

30163533-new-dsc-3683.jpg
Protokol mensuplarının ve akademisyenlerin katıldığı TÜBİTAK 4007 Bozüyük Bilim Şenliğinde; 42 atölye, 2 konuşma etkinliği, 2 simülasyon gösterisi ve dış mekan etkinliklerinde ise konser ve şiir dinletileri ziyaretçilerle buluşacak. Öğrencilerin hazırladığı çalışmalar büyük ilgi gördü.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerinin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında yapılan bu icatların, gelecekte çok büyük icatların ilk adımı olacağını belirtti.

30163523-new-dsc-2489.jpg
Müdür Demir; "Bugün bilimin ve tekniğin yeni bir boyut kazandığı, gelişmelerin çok hızlı yaşandığı bir çağdayız. Zamanın şartlarına ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan milletlerin öne çıktığı bu yüzyılda, gençlerimizin her alanda gerçekleşen yenilikleri ve değişimleri takip etmeleri son derece önemlidir. Onların da bilimin ışığında ortaya koyacakları her proje, gelecekte çok büyük icatların ilk adımı olabilir. Bu bağlamda, eğitim kurumlarının öncelikli amacı, gençlerimize ilerlemeleri için fırsat tanımak, rehberlik etmek ve yeteneklerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Burada yer alan her bir projenin gençlerimizin önünde yepyeni ufuklar açmasını temenni ediyorum.

30163626-new-dsc-2429.jpg

Proje çalışmalarında emeği geçen ve çalışmalarını bizlerle buluşturan kurum ve kuruluşlara, tüm öğretmen arkadaşlarıma ve akademisyenlere teşekkürlerimi sunarken, gelecek yıllarda da daha pek çok projenin hayata geçmesini diliyorum" dedi.

bsk-bilim-senligi-acilisi-9.jpg

Açılış töreninde konuşan ilçe Kaymakamı Adem Öztürk “Ülke olarak dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almamız için eğitime önem vermemiz gerekiyor. Bu amaçla ilçemizde inşallah tüm kurumlarımızla üniversitelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle ilçemizde eğitimi ileriye taşımak, çocuklarımızın eğitimini daha ileriye götürmek için var gücümüzle gayretimizle inşallah birlikte çalışacağız. Çünkü eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Ve en karlı yatırımdır. Gençlerimize öğrencilerimize inanıyoruz, onlara güveniyoruz. Onlara fırsat verdiğimiz takdirde inanıyoruz ki gelecek yıllar daha güzel olacak ve ülkemiz dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yerini alacaktır” diyerek projeyi hazırlayan ve destek veren herkese teşekkür etti.

bsk-bilim-senligi-acilisi-1.jpg
Yapılan konuşmaların ardından, proje ortaklarına günün anısına hediye takdimi yapıldı, akabinde  protokol mensupları hazırlanan atölyeleri ziyaret etti. 

bsk-bilim-senligi-acilisi-29.jpg

bsk-bilim-senligi-acilisi-20.jpg

30163619-new-dsc-2415.jpg

Bu haber toplam 1961 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.