Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Bozüyük’te törenler ile kutlandı.

A+A-

Öğretmenler Günü kutlamaları ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayarak Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde devam etti. 
Metristepe Kültür Merkezi’nde Mustafa Şeker Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmur Demir yaptı.

3f9e9c09-40f5-4042-9763-85ac52121b2c.jpg
Milli Eğitim Müdürü Demir konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, "Bilgeliği ile gerçek nesillere yep yeni ufuklar açan sevginin, sabrın, hoşgörünün, çağdaşlığın, başarının timsali olan, yılmadan ve usanmadan bu kutlu mesleği ifa etmek için gayret gösteren öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Biz eğitimciyiz, öğretmeniz, muallimiz. Bizim mesleğimizde sabah erken kalkıp çocuklarını okula hazırlayan annelerin, çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamak için alın teri döken ve karşılıksız her türlü fedakarlığı yapan babaların, okul kıyafetlerini heyecanla giyip okula koşan gençlerin ve bu güzel ülkede ki milyonların hayalleri var. Biz eğitimciler hep birlikte bu güzel ülkenin bu güzel insanların hayallerini gerçekleştirmek için gayret gösteriyoruz.

934c8bbe-3443-4323-8d75-82b989875f01.jpg

Peygamber mesleği olarakta bilinen öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Öğretmen sevgi, emek, sabır, hoşgörü gibi pek çok duygunun bir yürekte vücut bulmuş halidir. Teknoloji eğitimde ne kadar kullanılırsa kullanılsın, eğitimin ana unsuru her zaman öğretmen olacaktır. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülmez." 

si.jpg
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir'in ardından konuşan Bozüyük Kaymakamı Adnan Öztürk; "Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemi kılıçtan üstün tutan bir medeniyetin temsilcileri olarak öğretmenlerimize büyük önem veriyoruz. Bedeli maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın; sevgi, şefkat ve fedakarlık gerektiren bir mesleği icra eden öğretmenler gelişmiş ve müferrih bir Türkiye hedefine ulaşmamızda en büyük güvencemizdir. Geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundaki  öğretmenler kalkınmanın öncülüğünü yapmaktadır. Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde ve ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerimizin rolü büyüktür.
Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir.
İnsanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten, ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran öğretmenler, dünyanın her yerinde çok kutsal bir vazifeyi icra etmektedirler. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal "Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir." diyerek görev ve sorumluluğunuzun önemine vurgu yapmıştır. 

298a7f54-b6f2-4213-8aa1-a446f40f9c74.jpg
Değerli öğretmenlerimiz, büyük fedakarlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan, onların yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır.
Gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde çok zor şartlarda ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli, evrensel değerlerle birlikte maneviyatımızı, vatan ve millet aşkını yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan bütün öğretmenlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum"

dsc-0576-001.jpg

Daha sonra emekli öğretmenler adına İbrahim Kahraman’ın yaptığı konuşmanın ardından emekli öğretmenlere Kaymakam Öztürk tarafından belgeleri  takdim edildi. Programın devamında ise aday öğretmenlerin Yemin Töreni gerçekleştirildi ve öğretmenler arasında yapılan Dart turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Son olarak öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi beğeni ile izlendi. 

7ecfb010-4a0d-4364-bb61-ace9e831e89f.jpg
24 Kasım Öğretmenler Günü programına; İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Aktay, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

sa-006.jpg

8211a5e3-5a26-4877-ba7a-9a598c940cfb.jpg

dsc-0571.jpg

 

Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.