ÖN BÜRO HİZMETE GİRDİ

ÖN BÜRO HİZMETE GİRDİ

Artık vatandaşlar ve avukatlar adalet hizmetlerini daha etkin, hızlı ve kaliteli alabileceklerBozüyük adliyesinde vatandaşların ve avukatların adalet hizmetlerini...

A+A-

Artık vatandaşlar ve avukatlar adalet hizmetlerini daha etkin, hızlı ve kaliteli alabilecekler

Bozüyük adliyesinde vatandaşların ve avukatların adalet hizmetlerini daha etkin, daha hızlı ve kaliteli alabilmeleri amacıyla oluşturulan ön büro sistemi hizmete girdi. Adalet Bakanlığı yetkilileri ile birlikte belirlenen alanlarda yapılan tadilat çalışmaları neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığı, Hukuk Mahkemeleri ve Ceza Mahkemeleri olmak üzere 3 (üç ) adet ön büro çalışma alanı oluşturuldu. Bu bürolar sayesinde artık Başsavcılık ve tüm mahkemelerin; evrak kabul, kayıt, tarama vb. gibi işlemleri tek merkezden yapılarak yargı görevlilerinin mesai sürelerini çok daha etkin kullanabilmeleri sağlanacak. Böylece adalet hizmetlerinden faydalanan kişilerin adliye içerisinde yapacakları işi daha hızlı yapma imkânına kavuşmaları ve bu durumun adalet hizmetlerinin sonuçları bakımından daha kaliteli olmasına katkıda bulunması bekleniyor.

23846166_10155726250681832_1667160575_n.jpg
Ön büro sisteminin hayırlı olması temennisinde bulunan Başsavcı Savaş Kılıç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Adalet Bakanlığımız ile Avrupa Konseyi Proje Ofisi tarafından; Avrupa Birliğindeki en iyi uygulamalar göz önünde bulundurularak, yargının mevcut iş yükünü azaltacak, yargılama süresinin uzamasını önleyecek, kişilerin yargıya yaptıkları başvurulardan daha etkin sonuçlar almalarını sağlayacak bir mahkeme yönetim sisteminin kurulması ve bu sistemin işletilmesini sağlayacak teknik alt yapının hazırlanması amacıyla "Mahkeme Yönetim Sistemine Destek Projesi" oluşturulmuştur. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Bozüyük Adliyemiz Mahkeme Yönetim Sistemi-Ön Büro uygulamasının hayata geçirilmesi amacıyla pilot adliyeler arasına seçilmiştir.
Adalet Bakanlığı yetkilileri ile birlikte belirlenen alanlarda yapılan tadilat çalışmaları neticesi Cumhuriyet Başsavcılığı, Hukuk Mahkemeleri ve Ceza Mahkemeleri olmak üzere 3 (üç ) adet Ön Büro çalışma alanı Adliyemiz içerisinde oluşturulmuştur.
Oluşturulan bürolar 01 Eylül 2017 tarihinden itibaren hizmete girmiştir. Bu bürolar sayesinde artık Başsavcılık ve tüm mahkemelerin; evrak kabul, kayıt, tarama vb. gibi işlemleri tek merkezden yapılarak yargı görevlilerinin mesai sürelerini çok daha etkin kullanabilmeleri sağlanmıştır. Böylece adalet hizmetlerinden faydalanan kişilerin adliye içerisinde yapacakları işi daha hızlı yapma imkânına kavuşmaları ve bu durumun adalet hizmetlerinin sonuçları bakımından daha kaliteli olmasına katkıda bulunacağı değerlendirilmektedir.
Vatandaşlarımızın ve avukatlarımızın adalet hizmetlerini daha etkin, daha hızlı ve kaliteli alması amacıyla oluşturulan "Ön Büro Sistemi" uygulamasına ilişkin, pilot adliye olarak seçilen Bozüyük adliyemizin "ön büro uygulama alanı" fiziki yapısı tamamlanarak, 1 (bir) yazı işleri müdürü ve 2 (iki) zabıt katibi ile birlikte faaliyete geçtiğini bildirir, emeği geçen Adalet Bakanlığı yetkililerine teşekkür eder, Bozüyük Adliyesi adına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

dsc_0023.jpg

Bu haber toplam 3158 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum