"ORDUSUNU, BU, KADAR, SEVEN, BİR, MİLLET, YOKTUR,!"

"ORDUSUNU, BU, KADAR, SEVEN, BİR, MİLLET, YOKTUR,!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Bilecik'te acemi eğitimlerini tamamlayan 1997/1 tertip erler ve 336. kısa...

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Bilecik'te acemi eğitimlerini tamamlayan 1997/1 tertip erler ve 336. kısa dönem erlerin and içme töreni katıldı. Bakan Soylu daha sonra Bilecik'te Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı. 

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığının bulunduğu Bahçelievler Mahallesi’nde geniş güvenlik önlemleri alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun alana teşrif etmesiyle tören programına geçildi. Yemin edecek acemi erler bölükler halinde yemin törenlerini gerçekleştirdi.

bakan-soylu-(10).jpg

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünyada ordusunu bu kadar seven ülkenin tamamını ordu olarak gören elinde avucunda ne varsa ordu ve vatan için vermeye hazır bir başka millet olmadığını söyledi.  

"BAŞKA BİR MİLLET YOKTUR"

Bakan Soylu konuşmasında, "Sevgili gençler, kıymetli Mehmetçikler dünyanın yaşayan en eski ordularından birinde Türk ordusunda asker oldunuz. Acemi eğitimlerinizi tamamladınız ve birazdan çok önemli bir anı daha hep birlikte yaşayacağız. Burası Peygamber ocağıdır. Milletimiz böyle bellemiştir. Bu ocağın her anı her hali bir müjdedir. İnsan bu ocakta ya şehit olur, ya gazi olur. ya Allah yolunda nöbet tutar, vatanını bekler ve gözleri cehennemden azad olur. Hiç kimse bu ocaktan eli boş dönmez. Mutlaka bir müjdeye nail olur. Dünyada ordusuna peygamber ocağı diye isim takan başka bir millet yoktur. Askerlik hepimiz ama hepimiz için çok önemlidir. Her askeri kendi evladı olarak gören ona kendi evladı gibi şevkatle bakan başka anneler var mı? bilemem. Dünyada evladı şehit olduğunda sadece vatan sağolsun diyerek acısını yüreğine gömen başka analar var mı? onu da bilemem. Ama bir şeyi çok iyi bilirim. Bu dünyada ordusunu bu kadar seven ülkenin tamamını ordu olarak gören elinde avucunda ne varsa ordu ve vatan için vermeye hazır bir başka millet yoktur. " dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, yardımcısı Korgeneral Ali Lapanta, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Milletvekili Halil Eldemir, askeri yetkililer ve asker yakınlarının katıldığı törenin sonunda, Bilecik'te acemi eğitimini tamamlayan Hasan ve Mustafa Girgin ile Aydın'da acemi eğitimini alan Hüseyin Girgin adlı üçüzler ile baba ve annelerine sertifika ve ödül verdi. Babası ve dedesi 9.'uncu Alay komutanlığında askerliğini yapmış olan erlerin anı belgesi ve hediyeleri verildi. Başarılı erlere hediyelerin verilmesi ve tören geçişiyle program sona erdi. 

bakan-soylu-(108).jpg

CUMA NAMAZINI TUGAYDA KILDI

Programın ardından Bakan soylu ve beraberindekiler 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında cuma namazını kıldıktan sonra Tuğgeneral Koç'u ziyaret etti ve erlerle yemek yedi.

ŞEHİT KAYMAKAM MUHAMMED FATİH SAFİTÜRK ORTAOKULU AÇILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik'te acemi eğitimlerini tamamlayan 1997/1 tertip erler ve 336. kısa dönem erlerin and içme töreninin ardından Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Törende, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'le ilgili konuşan Bakan Soylu: "Şahadetinden sonra Mardin'e gittim yaptığı hizmetleri gördüm, ziyaret ettim. İnsanların, çocukların, onu nasıl sevdiğini, şahadetinin yarattığı üzüntüyle gördüm. Ailesini tanıdım. Bir annenin, bir babanın olabilecek en metanetli, ama en metanetli halini gördüm. Bütün ülke hepimiz gördük. Televizyonlardan izlediniz. 

'ŞAHADETİNİN BİZLERE ÖĞRETTİĞİ ÇOK ŞEY VAR'

Bütün bu gördüklerimle Muhammed Fatih Safitürk denildiğinde, onunla ilgili konuştuğum zaman, bende oluşan hissiyat çok farklıdır, çok değişiktir. Herşeyden önce şunu bilmenizi isterim. Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, şahadetinin bizlere öğrettiği çok şey vardır." dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasının ardından Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu'nun açılış kurdelesi kesildi. Açılış kurdelesinin ardından Bakan Soylu, okul hatıra defterini imzaladı. Ardından Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk köşesini açtı. Bu sırada Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün yakınları duygusal anlar yaşadı. 

Bakan Soylu daha sonra sınıflara geçerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere "Büyüyünce ne olacaksınız?" diye soran Bakan Soylu, öğrencilere hediyeler taktim etti. Bakan Soylu daha sonra okul öğretmenleriyle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. 

AK PARTİ İL DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu'nun açılış töreninin ardından Bakan Soylu, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki Ak Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. 

bakan-soylu-(69).jpg

Bu haber toplam 2634 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.