Rektör Hoca Çalışmaları Anlattı

Rektör Hoca Çalışmaları Anlattı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarını ve yapacakları projeleri anlattı. 

A+A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Sakarya Gazetesi, Yeni Bozüyük Gazetesi, Osmaneli Haber Gazetesi ve Anadolu Ajansı temsilcilerine, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarını ve yapacakları projeleri anlattı. 

Toplantıya, Sakarya Gazetesi Kurucu Sahibi Şadi Erdal, Erdallar Basın Kuruluşları Şirket Müdürü Mücahid Erdal, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Meşe, Gazetemiz Sahibi Kadir Erdal, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Çağla Canbaz, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Muhabiri Betül Aslan ve Anadolu Ajansı İl Temsilcisi Yavuz Emrah Sever katıldı. Rektör yardımcıları Prof. Dr. İlhami Yurdakul ile Prof. Dr. Mustafa Koyun da toplantıda yer aldı. 

bseu-rektoru-sukru-beydemir1.jpg

52 ülkeden 1300 yabancı öğrenci

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, burada yaptığı sunumda, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin doluluk oranının yüzde 90’ın üzerine çıktığını belirtti. 52 yabancı ülkeden yaklaşık 1300 öğrenciyi ağırladıklarını ifade eden Rektör Beydemir, BŞEÜ’nün her geçen gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini söyledi. 

Tıp fakültesi öğrencilerinin Sakarya Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretime başladığını anımsatan Rektör Beydemir, “Önümüzdeki yıl kendi bünyemizde olması için gayret gösteriyoruz. Bu sene başlayanlar Sakarya’da devam edecek ancak yeni dönemde başlayanları kendi üniversitemizde başlatmak istiyoruz” diye konuştu. 

Anjiyo cihazı gelecek

Rektör Beydemir, yakın zamanda ilimize bir anjiyo cihazı kazandırılacağın ifade ederek, “Diş hekimliği fakültesi için gerekli fiziki ve teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğrenci alınmaya başlanacak. Bunun için ayrı bir hastaneye ihtiyaç olacak. İnşallah yatırım programına alınması için çalışıyoruz” dedi. 

Türkiye’de bir ilk

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde önemli bulgular elde edildiğini anlatan Rektör Beydemir, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını duyurdu. Beydemir, çeltik üretiminde tabanda meydana gelen otu yok eden ancak bitkiye zarar vermeyen ilaç geliştirildiğini bildirdi. 

İlimizin doğaltaş sektöründeki konumuna vurgu yapan Rektör Beydemir, akredite bir laboratuvar kurmak için çalışmaların başladığını söyleyerek, “Eğer olursa şehre ciddi katkısı olacak. Sadece Afyon’da bir tane akredite laboratuvar var” şeklinde konuştu. 

Rektör Beydemir son olarak istişare toplantılarına büyük önem verdiğini belirterek katılımlarında ötürü herkese teşekkür etti. 

Bu haber toplam 2885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.