S PLAKA SATIŞLARI BAŞLIYOR

S PLAKA SATIŞLARI BAŞLIYOR

  Bozüyük Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantıları yapılan ikinci birleşimin ardından sona erdi. 2 gündem maddesi ile yapılan toplantıda...

A+A-

  Bozüyük Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantıları yapılan ikinci birleşimin ardından sona erdi. 2 gündem maddesi ile yapılan toplantıda ilk birleşimde plan ve bütçe komisyonuna sevk edilen S plaka satışı oy çokluğu ile onaylanırken ayrıntılar da netleşti. Servis taşımacılığı yapan kooperatiflerin dilekçelerine binayen meclis gündemine gelen S plaka satışı AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. S plakaların satışı için belediye encümenine yetki verildi. CHP grubu ise S plakaların satışı konusunda komisyonun kararına red oyu verdi.
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen 2.’inci Birleşimde 2 gündem maddesi görüşüldü. İlk gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna sevk edilen ilçede çalışan servis araçlarının kayıt altına alınıp plaka tahdidi uygulamasına geçilmesi ve sistem içerisine girecek esnafın ödeyeceği bedelin ve S plaka satışı talebi konusunun görüşülmesi oldu. Konu hakkında plan ve bütçe komisyonunun ilgili kararı oylanarak “Belediye Meclisinin 06.02.2017 tarih ve 13 sayılı kararının iptaline, ilçemizde faaliyet gösteren servis araçlarında tahdidli S plaka uygulamasına geçilmesine, S plaka araç sayısının 500 adet olmasına, il dışından gelecek servis araçları güzergâh belgesi ücretinin 650,00 TL,  il içi güzergâh belgesi ücretinin 300,00 TL olmasına, S plaka alanların S plaka devri durumunda; devir eden ve devir alandan en yüksek satışı yapılan S plaka satış bedelinin % 5 inin tahsil edilmesine ve 2017 yılı gelir tarifesine eklenmesine, S plaka satışı için belediye encümenine yetki verilmesi” toplantıya katılan meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Meclise sunulan Muhtarlıklar Müdürlüğü, Hukuk Müdürlüğü ve Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün hazırladığı yönetmelikler toplantıya katılan meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

20170310aw006730_02.jpg


Bu haber toplam 4128 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.