Saadet Partisi Sessiz Kalmadı, Suç Duyurusunda Bulundu

Saadet Partisi Sessiz Kalmadı, Suç Duyurusunda Bulundu

Saadet Partisi, gece geç saatlerde yapılan propagandalara karşı suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Bozüyük'te seçim atmosferi giderek yoğunlaşıyor ve adaylar, son günlerde seçmenlerle daha sıkı bir iletişim kurarak desteklerini almaya çalışıyorlar. Ancak son günlerde gece geç saatlerde yapılan propaganda faaliyetleri, bazı siyasi partiler arasında tartışma konusu haline geldi. Saadet Partisi, bu duruma karşı sessiz kalmayarak adımlarını sıklaştırdı ve gece geç saatlerde yapılan propagandalara karşı suç duyurusunda bulundu.

saadet-partisi-7.jpg

Bozüyük Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında Saadet Partisi Bozüyük Belediye Başkan adayı Seyfettin Tıkız, akşam saatlerinde yapılan propaganda faaliyetleri hakkında suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması yaptı. Tıkız'ın yanı sıra, Bozüyük Belediye Meclisi Adayı Veli Çelik, Bozüyük İlçe Başkanı Necip Meral ve partililer de açıklamanın yapıldığı platformda hazır bulundu.
Açıklamasında Tıkız, önceden alınan kararlara rağmen gece geç saatlerde yapılan propaganda faaliyetlerine dikkat çekti ve bu durumun yasal ve etik olmadığını vurguladı. Toplantıda alınan karara göre, öğleden önce saat 10:00 ile akşam üstü saat 18:00 saatleri dışında sesli propaganda yapılmayacağı belirlenmişti. Ancak uygulamanın tamamen farklı olduğunu ifade eden Tıkız, gece geç saatlere kadar devam eden propaganda faaliyetlerinin insanları rahatsız ettiğini ve yasalara aykırı olduğunu belirtti.

saadet-partisi-5.jpg
Tıkız, "Gece yarılarına kadar sokak aralarında bangır bangır müzik ve bağıran çağıran insanlar dolaşıyor. Böyle bir karar alınmamış olsa bile, insanları rahatsız etme yetkisini nereden buluyorsunuz? Yasal olarak bağlayıcılığı olmasa bile etik olarak %100 bağlayıcılığı olan bu karara uymayanların, icra makamına geldiklerinde verdikleri sözlere nasıl uyacaklar?" şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.
Bu suç duyurusu, seçim atmosferinin gerginleştiği son günlerde dikkat çekti ve diğer siyasi partiler arasında da tartışma yarattı. Diğer siyasi partilerden ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.