SEÇİMİN GALİBİ YILMAZ ÇEVİK OLDU

SEÇİMİN GALİBİ YILMAZ ÇEVİK OLDU

Genel Merkez görevden aldı, o kongreyle geri geldiBozüyük MHP ilçe teşkilatı olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede MHP Genel Merkezi tarafından görevden...

A+A-

Genel Merkez görevden aldı, o kongreyle geri geldi

Bozüyük MHP ilçe teşkilatı olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan ve yerine atanan iki isim İlçe Başkanlığı için yarıştı. Kıran kırana geçen seçim sonrasında seçimin galibi Genel Merkez politikalarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle yaklaşık 3 ay önce görevden alınan Yılmaz Çevik oldu. 191 delegenin oy kullandığı seçimlerde Yılmaz Çevik 95, Ramazan Ayva ise 93 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Yılmaz Çevik’in ekibi tarafından büyük sevinç yaşandı. Yılmaz Çevik’in yönetim kurulu listesinde Mustafa Çetintaş, Recep Tepe, Mümin Gün, Hayri Tutar, Volkan Usta, Veli Yılmaz, Karani Çetin, Eyüp Kabak, Cemalettin Yıldırım, Fahri Selvi, Nihal Göçerler, Esra Togay Balcı, İrfan Cin, Kürşat Genç, Muharrem Dugan, Haşim Yılmaz, Osman Kırtaş ve Mehmet Büber yer aldı.

18197501_10155090393841832_1165947494_n.jpg

Yılmaz Çevik seçime yeşil liste, Ramazan Ayva ise beyaz liste ile katıldı. Bazı parti üyeleri kendilerinin delege listelerinden çıkarıldıklarını öne sürerek mevcut yönetimi eleştirdi. Kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan oluşturularak gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Ardından adayların konuşmalarına geçildi.

Mevcut Başkan Ramazan Ayva, ilçe kongresi öncesi yaptığı konuşmada, Genel başkanının emri ile aday olduğunu ve bütün delegelerin oylarına talip olduğunu söyledi.

Ayva konuşmasında, “Doktriner Türk Milliyetçilerinin siyasi oluşumu olan ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin bize emanetlerinden birisi olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız lider Devlet Bahçeli beyin önderliğinde Türk devletinin ve Türk milletinin güvencesi, sigortası olmaya devam etmektedir. MHP ve ülkücüler var oldukça Türkiye Cumhuriyeti Payidar kalacak, Türk milleti var olacak, sonsuza kadar Anadolu Türk yurdu olacak, ezan susmayacak, rengini şehitlerimizin kanından alan albayrak inmeyecektir. Vatan hainleri her daim bozguna uğrayacak, yer ile yeksan olacaklardır. Ne mutlu Türküm diyene.

mhp-(3).jpgBaşbuğun vefatından önce kongre ile göreve geldim. Başbuğun son ilçe başkanı bendim. 1998 de partiyi kongreye götürdüm aday olmadım, bu dediğim 19 sene önce idi. 2003 de yine parti içindeki belediye ve teşkilat arasındaki problemlerden ötürü atama ile göreve geldim. Partiyi toparlayıp yine kongreye götürdüm. Önümüzdeki yerel seçimleri düşünerek geniş tabanlı bir yönetim meydana getirmek için aday olmadım.

“Genel Başkanımızın emri ile adayım”

2006 da belediye başkanı, meclis üyeleri, ilçe başkanı ve ocak başkanları arasında ki sorunların ayyuka çıkması üzerine genel merkezin talimatı ile aday oldum. Belediye başkanı ve çevresi genel merkezin talimatlarını dinlemedi. 2006 'dan 2017'ye aynı zihniyet aynı taktiklerle kongrelerde delege simsarlığı yaparak insanlara arkamızda şu kadar delege var diye pazarlıklarla yönetime girme, listelerinde yer alma taktikleri ile partiyi getirdikleri durumu hepiniz görüyorsunuz. 2009 genel seçimlerinde çok kolay alabileceğimiz başkanlığı zorla kıl payı aldık. Mecliste azınlıkta kaldık ve peşinden Belediye Başkanı başka partiye gitti. Bir müddet sonra açığa alınarak hapse girdi. Kazandığımız belediye başkanlığı AK Partinin eline geçti. O zaman parti ilçe yönetiminde olan zihniyet kazanmamak için ne gerekirse yaptı. İthal milletvekili adayı, ithal belediye başkanı adayı olunca sonuç hüsran oldu. Bu başarısızlıklarda hep başkalarını suçladılar. Genel Başkanımızın ve genel merkezin emir ve talimatlarına karşı geldiler. Genel Başkanın meclisteki sözlerini tiye alarak ellerinde metre ile dolaştılar. En son milletvekili seçimlerinde aday olan kişinin, mevcut oylar yarı yarıya düşmesine rağmen ‘ben amacıma ulaştım sözü’ manidardır. Ben, Evet hayır kampanyasında ve teşkilatın kongreye hazırlanması içim genel başkanımızın talimatı ile göreve geldim. Şuan buradayım. Genel başkanımızın emri ile adayım. Bütün delegelerin oylarına talibim” dedi.

mhp-(20).jpg

Ardından Genel Merkeze muhalif olduğu gerekçesiyle yaklaşık 3 ay önce görevden alınan ve kongrede yeniden İlçe Başkanlığına aday olan Yılmaz Çevik tarafından bir konuşma yapıldı. Çevik konuşmasında MHP’nin bu günlere kolay gelmediğini ve bu hareketin Türk milletinin vicdanı olduğunu söyledi. 

Çevik konuşmasında, ”Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum, Ülkemizin ve partimizin zor günlerden geçtiği şu dönemlerde camia olarak birlik, beraberlik ve bütünlük içinde olduğumuzu herkes görecektir. Burada bulunan irade hepimiz için değerlidir. Dava arkadaşlarımızın verecekleri kararda inşallah hepimize heyecan katacaktır.

Kongremiz inşallah yapılan hatalardan ders çıkarmak, yanlışları düzeltmek, eksikleri tamamlamak geleceğe güvenle bakabilmemiz için bir vesile olacaktır. Bu inşallah istişarenin de kuvvetlenmesini sağlayacaktır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i davamızın bekası için canlarını feda eden ülkücü şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, ruhlarının şad olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum.

mhp-kongre-(14).jpg

“Bu hareket Türk milletinin vicdanıdır”

Bizler Türk İslam ülküsü ile dertleşen, Turan’a doğru yürüyen büyük bir aileyiz. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi bu günlere kolay gelmemiştir. Baş vermiştir, baş eğmemiştir. Baş eğmeyenlerin hareketidir. Kurşunlara hedef olmuştur, zindanlara atılmıştır, tabutlara konulmuştur, her türlü işkenceye maruz kalmıştır. Bu hareket Türk milletinin vicdanıdır.

Partimizin sorunları vardır. Tabi ki zaman zaman yanlışlarda olmuştur. Bizler çuvaldızı kendimize batırıp, iğneyi başkasına batırmalıyız. Ben ve arkadaşlarım bu düşüncedeyiz. Bu değerlendirmeler doğrultusunda dava arkadaşlarımıza karşı vicdanen sorumluyuz. Bizler Bozüyük Milliyetçi Hareket Partisinde seçimler kazandık, başarılara uzandık, bu ekiplerin içerisinde bulunduk. Hep beraber önemli deneyimler tecrübeler kazandık.

mhp-(7).jpg

Bozüyük; Milliyetçi Hareket Partisinin kalesidir. İnşallah bundan sonrada Üç Hİlal hak ettiği yere gelecektir. Bizler camia olarak hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Sorunlar varsa hepimizindir. Bu öz eleştiriyi yaparak sizlerin değerlendirmesine sunuyorum. Önümüze daha güvenli bakmak, daha güvenli yürümek için sanırım bu düşünce hepimizin ortak düşüncesidir. Bizler inancımızı kaybetmeyelim inandığımız yolda hemşerilerimiz ve milletimiz ile yürümeye devam edelim. Tabi ki görevimiz zordur ama hepimizin Allah'a inancı tamdır. Ülkücü Hareket büyüktür. Kara bulutları dağıtacak kadar kuvvetlidir. Ülkücülerde de bu irade vardır. İnşallah bu kongrede ülkücülerin kardeşlik hukukunun yeniden filizlenmesini diliyor, kazananın ülkücü hareket olmasını temenni ediyor, bu düşüncelerle de hepinizi tekrar saygı ile selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu Türküm diyene” dedi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Saat 17.00’ye kadar delegelerin oy verme işlemi devam etti. Oy verme işleminin sona ermesiyle oy sayımına geçildi. 191 delegenin oy kullandığı seçimlerde Yılmaz Çevik 95, Ramazan Ayva ise 93 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.  

 

 

Bu haber toplam 5623 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.