SEMA MUKABELESİ DÜZENLENECEK

SEMA MUKABELESİ DÜZENLENECEK

Bozüyük Mevlana Derneği ilçede ikamet eden gençlere yönelik " Ney sesiyle Mevlana Nakışları" adlı projeyi hayata geçiriyor. Bozüyük Mevlana Kültürünü...

A+A-

Bozüyük Mevlana Derneği ilçede ikamet eden gençlere yönelik " Ney sesiyle Mevlana Nakışları" adlı projeyi hayata geçiriyor. Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanılan ve İç İşleri Bakanlığına sunulan proje uygun görülerek uygulama çalışmalarına başlandı.
Dernek Başkanı Ahmet Cansız “Her Çarşamba derneğin misafirhanesinde Kur’an ve hadislerle sohbet düzenleyen derneğimiz şimdi de Bu proje kapsamında; Bozüyük ilçesinde ikamet eden gençlerimizin sosyal yaşama daha etkin bir biçimde katılmaları sağlamak amacıyla kendi manevi kültür ve mirasımızı işin ehli ustaları tarafından sema, ney ve bendir öğretimini sağlamak ve Hz. Mevlana'nın evrensel öğretilerini ve hoşgörüsünü yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda 11 öğrencimize ney dersleri, 8 öğrencimize bendir ve 14 gencimize de sema öğretilmiştir. Bu kapsamda Pazartesi akşamı Belediye Düğün Salonunda Bozüyüklü öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştireceğimiz sema mukabelesine tüm halkımız davetlidir” dedi. 

20246045_1708444629451598_5102080144194060868_n-(1)-(1).jpg


Bu haber toplam 1856 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.