SİL BAŞTAN GÖRÜLECEK

SİL BAŞTAN GÖRÜLECEK

Geçtiğimiz yıl motosikletiyle geçirdiği kaza sonrasında hayatını kaybeden Bozüyüklü Gizem öğretmen davasında sıcak bir gelişme yaşandı. Bilecik...

A+A-

Geçtiğimiz yıl motosikletiyle geçirdiği kaza sonrasında hayatını kaybeden Bozüyüklü Gizem öğretmen davasında sıcak bir gelişme yaşandı. Bilecik Cumhuriyet Savcılığınca takipsizlik kararı verilen davanın ailenin itirazı üzerine yeniden görüleceği belirtildi.

23972344_10155735480091832_1232793994_n.jpg
Bursa’da özel bir okulda sınıf öğretmenliği yapan Gizem Kıvılcım (25) 11 Ekim 2016 tarihinde Bozüyük’ten Bursa’ya dönerken motosikletiyle bir otomobile çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Gizem öğretmen yüzde yüz kusurlu bulunmuş ve otomobil sürücüsü serbest bırakılmıştı. Kazaya bakan Bilecik Cumhuriyet Savcısı da ölümlü kazayla ilgili takipsizlik kararı vermişti. Kızlarını kaybetmenin acısıyla yıkılan acılı aile bu karar sonrasında iyice sarsıldı. Bunun üzerine Gizem öğretmenin ailesi bilirkişi raporu ve savcılığın takipsizlik kararına itiraz etti. Acılı aile avukatları aracılığıyla yaptığı itirazda defalarca olay yerinde keşif yapılmasını istemelerine rağmen keşif yapılmadığını ve kask kamerasının incelenmediğini dile getirdiler. Kısa bir süre önce itirazı değerlendiren Bilecik Sulh Ceza Hâkimliği davanın sil baştan görülmesi yönünde karar aldı. Kararda kask kamerası içindeki video görüntülerinin bilgisayar ortamında açılabilecek şekilde çözümünün yapılmasına ve dosyanın tamamının Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilerek tarafların kusur durumu hakkında rapor aldırılmasına karar verildi. İtirazlarının kabul edilmesi sonrasında bir nebze de olsa teselli bulan acılı aile er geç adaletin yerini bulacağını söyledi. Baba Rıza Kıvılcım, “Kızımın yattığı yerde rahat uyuması için bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Görevini hakkıyla yapmayanlardan, olayı görmüş gibi aleyhine konuşanlardan davacıyız. Bir de Allah'ın adaleti olduğunu unutmamalarını istiyoruz. Allah’ın adaleti karşısında ne yapacaksınız? Orada da taraf tutabilecek misiniz ? Orada Allah'ın tuttuğu rapor var. Burada tutulan bütün raporların geçersiz olduğunu biliyor musunuz? İnşallah adalet yerini bulacak” dedi.

20171125aw235117_03.jpg


Bu haber toplam 3229 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.