SÖĞÜT ŞENLİKLERİ BAŞLADI

SÖĞÜT ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Bu yıl 736.’sı gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, Türk Büyükleri Anıtı önünde düzenlenen açılış töreni ile start...

A+A-

Bu yıl 736.’sı gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, Türk Büyükleri Anıtı önünde düzenlenen açılış töreni ile start aldı. Vali Tahir Büyükakın ve beraberindekilerin Ertuğrulgazi Türbesi’ni ziyaretlerinin ardından Türk Büyükleri Anıtı’na çelenk sunuldu. Ülkemizin dört bir yanından gelen Yörüklerin de katılım sağladığı tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

sogut-senlikleri-basladi-1.jpg

VALİ BÜYÜKAKIN’DAN DAVET

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden açılış programında halk oyunları gösterileri sahne aldı. Türk Büyükleri Anıtı önünde düzenlenen tören sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tahir Büyükakın, şenliklerin kutlama programı hakkında bilgiler verdi. Ata toprağında böylesine anlamlı bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluk verici olduğunu belirten Vali Büyükakın, “Pazar günü de sayın Başbakanımızı burada ağırlayacağız. Bu vesile ile Bilecikli hemşehrilerimizi törenlere katılmaya davet ediyorum" dedi.

Açılış törenleri, şifalı pilav için kurban kesimi ile devam etti. Daha sonra Hamidiye Camii’nde Ertuğrul Gazi ve Türk Büyükleri adına Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şenliklerin ilk gün kutlama programı, Hamidiye Külliyesi’nde gerçekleştirilen "Tarihten Günümüze Kuruluş Coğrafyası Söğüt" konulu sempozyum ile sona erdi.

sogutd.jpg

Bu haber toplam 2878 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.