SU KABAĞINI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

SU KABAĞINI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Yıllarca su taşınan, saklama kabı yerine kullanılan su kabakları artık evleri aydınlatıyorBozüyük’te yaşayan Mehmet Erdoğan isimli vatandaş unutulmaya...

A+A-

Yıllarca su taşınan, saklama kabı yerine kullanılan su kabakları artık evleri aydınlatıyor

Bozüyük’te yaşayan Mehmet Erdoğan isimli vatandaş unutulmaya yüz tutmuş su kabaklarından çeşitli süs eşyaları yaparak su kabağını sanata dönüştürüyor. Böylece eskiden ihtiyaçtan dolayı kullanılan su kabakları şimdilerde süs eşyasına dönüşmüş halde evlerdeki yerini alıyor. Yıllarca su taşınan, saklama kabı yerine kullanılan su kabakları bu dönüşümle artık evleri aydınlatıyor. Mehmet Erdoğan, Kasımpaşa Mahallesi 4 Eylül Caddesi (Cumhuriyet Meydanı karşısı) üzerindeki işyerinde Bozüyük halkına hizmet veriyor.

İlk başlarda bu işe hobi olarak başladığını söyleyen Erdoğan, emekli olmasıyla birlikte küçük bir işyeri kiralayarak şimdi aktif olarak bu sanatı icra ettiğini söyledi.  Mehmet Erdoğan açıklamasında “1975 yılında Burdur’da doğdum. 17 yıl önce işim gereği Bozüyük’e yerleştim ve halen de burada ikamet ediyorum. İlk olarak 1991 yılında kendi yaptığım havya ile yakma sanatına küçük objeler yaparak başladım. Yine aynı yıllarda tatil bölgelerinde gördüğüm ve çok beğendiğim su kabağı süsleme sanatını da ustalarından öğrenme fırsatı buldum. Başlangıçta evimin altında oluşturduğum atölyede hobi olarak başladığım bu sanata emekli olunca daha fazla yoğunlaştım. Ayrıca ahşap yakma resimlerini teknolojiye uydurup led ışıklı tablolar haline getirdim. Şimdilerde küçük bir işyeri kiralayarak yaptığım bu sanatı Bozüyüklü hemşerilerimin beğenisine sundum. Kısa zamanda farklı yerlerden ziyaretçilerimiz oldu ve oldukça fazla ilgi gördüm. Bu sanatı öğrenmek isteyenler için Bozüyük Halk Eğitim Merkezi (BOZHEM) aracılığıyla kurslar açılır ise yardımcı olmak isterim” dedi.

unnamed-037.jpg

Bu haber toplam 5691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.