TARİHİ BİNALARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

TARİHİ BİNALARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Bozüyük’te kültürel mirasımız olan tarihi binalarımızın bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı kaderine terk edilmiş olması vatandaşların tepkisini...

A+A-

Bozüyük’te kültürel mirasımız olan tarihi binalarımızın bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı kaderine terk edilmiş olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Vatandaşlar gelecek nesillere bırakılabilecek en değerli armağan olarak gördükleri tarihi binalara sahip çıkılmasını istiyor.

Vatandaşlar, “İlçenin en köklü ve en eski mahallelerinde sınırlı sayıda kalan ve kaderine terk edilmiş tarihi binalarımız her geçen gün yıkılmaya ve yok olmaya yüz tutuyor. İlimiz ve diğer ilçelerimizde bulunan tarihi binalar restore edilirken bizim tarihi binalarımız niçin görmezden geliniyor? İlgili kurumlarımızın bu tarih kokan binalarımıza ivedilikle el atmasını bekliyoruz. Gelin geçmişimize sahip çıkarak uzun yılların o ağır yüküne rağmen halen dimdik ayakta durmaya çalışan ve bir devrin yaşayan tek miraslarını yok etmeyelim. Tüm olumsuzluklar, zor koşullar ve bakımsızlığa rağmen bugünlere gelmiş bu tarihi yapılarımızın yok olmasına izin vermeyelim. Sorumluluk bilinciyle hareket ederek geçmişimize sahip çıkalım, geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtalım. Aksi halde bu mekânlarımız yok olacak. Zamana dahi yenilmeyen bu mekânlar madde bağımlıların eline geçtiğinde ahşap ağırlıklı olması nedeniyle kısa sürede yerle bir olacaklar. Tarihine önem veren bir millet olarak tarihi yapılarımıza da bir o kadar değer vermeliyiz. Bizlere emanet edilen kültürel miraslarımızı kaderine terk etmek yerine geleceğimize ışık tutacak binalar olarak onları yeniden hayata kazandırmalıyız. Bu hususta Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü veya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü hangi kurum ilgilenecekse hangi kurumun görevi ise bu tarihi miraslarımıza sahip çıksınlar” diyerek beklentilerini dile getirdiler.

22685059_10155626061071832_410454197_n-(1).jpg

Bu haber toplam 2336 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.