TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILDI

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILDI

Bozüyük’te Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen...

A+A-

Bozüyük’te Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.

Okul içerisinde gerçekleştirilen fuarda, 50 öğrencinin hazırladığı 20 proje, 14 danışman öğretmen nezaretinde tanıtıldı. Öğrenciler Bilecik yöresine ait endemik bitkiler, İsmet İnönü Caddesinde bulunan iş yerlerinin Türkçe isim kullanma oranları, engelden kaçan robot, asitli içeceklerin dişlere verdiği zarar, bayatlamayan ekmek, matematiğin somut anlatımı, Bozüyük´te unutulmaya yüz tutmuş meslekler gibi çalışmalarla proje sunumları gerçekleştirdi.

unnamed-(12)-001.jpg

Okul Müdürü Murat Gümüş yaptığı açıklamada, okul olarak bu yıl TÜBİTAK Bilim Fuarının  üçüncüsünü düzenlediklerini belirtti. Eğitim kurumlarının öncelikli amacının yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu belirten Gümüş  "Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir İmam Hatip Okulları  sadece din eğitiminin verildiği okullar değil, aynı şekilde lise ve üniversiteye hazırlık, bilimsel araştırmaların hayat bulduğu, öğrencilerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için dini ilimlerin yanında fenni ilimlerinde yer aldığı okullar arasında yer alıyor. Önümüzdeki yıllarda bu tür projelere devam edeceğiz. Bireysel TÜBİTAK Projelerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası düzeyde projeler yapmayı amaçlamaktayız" dedi.

unnamed-(15)-001.jpg

Açılışı gerçekleştiren Kaymakam Hasan Yaman ise “ Geleceğimizin teminatları çocuklarımızı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Kendini sürekli geliştiren, araştıran gençleri görmek bizleri mutlu ediyor. Başarılarınızın devamı diliyorum” dedi. Ayrıca Müzik Öğretmeni Derya Yıldız yönetimindeki Gürültü Grubu öğrencileri de kendi emekleri ile yaptıkları çalgılar ve aralarında profesyonel müzik aletlerinin de bulunduğu unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular.

unnamed-(14)-002.jpg

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan bilim fuarın açılışına Kaymakam Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Belediye Başkan Vekili Mehmet Bal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, bazı belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

unnamed-(13)-002.jpg

Bu haber toplam 3609 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.