TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ'NDEN ELEKTİRİK FATURALARI İLE İLGİLİ ÇAĞRI

TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ'NDEN ELEKTİRİK FATURALARI İLE İLGİLİ ÇAĞRI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan düzenleme ile elektrik fatura kesim sürelerinin sınırlandırılması, tüketici mağduriyetini önlemeyi amaçlıyordu.

A+A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan düzenleme ile elektrik fatura kesim sürelerinin sınırlandırılması, tüketici mağduriyetini önlemeyi amaçlıyordu. Ancak Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şubesi, Bozüyük ilçesi, Bilecik geneli ve ülke genelinden gelen şikayetler doğrultusunda, bu kuralın uygulanmadığı ve tüketicilerin mağdur edildiği yönünde bir durumla karşılaşıldığını belirtiyor.

Dernek Başkanı Hayrettin Sabırlı, kamu kurumlarına seslenerek, ülke genelinde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerinin bu ve benzeri uygulamalarını denetlemelerini talep ediyor. Tüketicilere de 35 günü aşan fatura okuma durumlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren Tüketici Hakem Heyetleri ve Tüketici Dernekleri'ne başvurarak ödenen fazla fatura tutarlarını iade talebinde bulunmaları çağrısında bulunuyor.

Hayrettin Sabırlı, Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı olarak, tüketicilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguluyor.

22323-aw771808-01.jpg

Bu haber toplam 3669 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.