'Vakalarımızda iki ileri bir geri gidiyoruz'

'Vakalarımızda iki ileri bir geri gidiyoruz'

"Türkiye ortalamasından biraz daha iyi durumdayız ama kendi içimizde baktığımız zaman Kurban Bayramı öncesine göre daha iyi durumda değiliz. Vakalarımızda iki ileri bir geri gidiyoruz”

A+A-

Vali Bilal Şentürk, Merkez’e bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
İl Özel İdare Toplantı Salonu’ndaki toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, İdare ve Denetim Müdürü İ. Hakkı Elmas ve muhtarlar katıldı.
Vali Şentürk, burada yaptığı konuşmada, ilmizdeki pandemi sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vaka sayılarında dalgalı bir seyrin devam ettiğini bildiren Vali Şentürk, “Türkiye ortalamasından biraz daha iyi durumdayız ama kendi içimizde baktığımız zaman Kurban Bayramı öncesine göre daha iyi durumda değiliz. Vakalarımızda iki ileri bir geri gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Virüs ile mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Vali Şentürk, tedbiri elden bırakılmaması uyarısında bulundu. Pandemi sürecinde köy muhtarlarına önemli görevler düştüğünü belirten ve muhtarlarda destek isteyen Vali Şentürk, şöyle konuştu:
“Yoğun bir şekilde virüs ile mücadele ediyoruz. Bilecik olarak baktığımızda Türkiye ortalamasından biraz daha iyi durumdayız ama kendi içimizde baktığımız zaman Kurban Bayramı öncesine göre daha iyi durumda değiliz. Vakalarımızda iki ileri bir geri gidiyoruz. Dolayısıyla bizim önlemlerimizi her noktada almamız lazım. Yazın köylerimize gelen vatandaşlarımız artık döndüler dolayısıyla köylerimiz açısından kontrolün kolay olacağını değerlendiriyoruz. Ancak tedbiri elden bırakmayalım başta sizler olmak üzere. Maske, mesafe ve temizlik konusundan gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Sizler başta olmak üzere duyarlılığı köylerimizde de artıracağız, sizlerden destek bekliyoruz. Beraber mücadele vereceğiz.
Herhangi bir vaka olduğunda hemen 112’yi arayın, hastaneye gelmek yok. Yani korona virüsü ile alakalı bir durum varsa 112’nin aranması yeterli. Sağlık ekiplerimiz yerinde müdahale ederek testini yapıyor ve evde tedavisi gerçekleştiriliyor. Hastaneye intikal etmesi gerekiyorsa sağlık ekiplerimiz getiriyor. Dolayısıyla bu konudaki duyarlılığı sizin de takviye etmenizi arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Şentürk’ün konuşmasının ardından muhtarların talep ve şikâyetleri değerlendirildi.
bilecik-valisi-bilal-senturk3-1.png


Bu haber toplam 16741 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.